Турските сили во февруари неутрализираа 126 терористи на ПКК

Безбедносните сили на Турција и во февруари продолжија да им нанесуваат тешки удари на терористите на ЈПГ/ПКК, без оглед на тоа дали се наоѓаат во градските средини или на периферијата

03.03.2021