Движењето „Самоопределување“ победи на предвремените парламентарни избори во Косово

- Според податоците на Централната изборна комисија на Косово, преброени се 98,25 проценти од гласовите. Според неофицијалните резултати, од вкупно 1.794.862 запишани гласачи, правото на глас го искористиле 844.257 гласачи.

15.02.2021