Косово на 14 февруари оди на предвремени парламентарни избори

- По конфликтот кој се случи во 1999 година во Косово и откако се практикува политичкиот плурализам, во земјата досега се одржани седум парламентарни избори, од кои три редовни до 2007 година, и четири предвремени од 2010 година досега

12.02.2021