Израел фрли 18.000 тони бомби во Газа, 1,5 пати повеќе од моќта на нуклеарната бомба фрлена во Хирошима

ГАЗА (АА) - Израелската Армија фрлила 18.000 тони бомби врз Појасот Газа од 7 октомври, или околу 1,5 пати повеќе од експлозивната сила на бомбата фрлена врз Хирошима, Јапонија, во Втората светска војна, според официјални лица во опколената енклава.

02.11.2023