Варијанта Омикрон на Ковид-19 ги ​​принуди европските земји да преземат нови мерки

- Брзото ширење на варијанта омикрон на Ковид-19 во европските земји ги принуди владите да преземат нови мерки, првенствено со одлуката за применана бустер доза.

15.12.2021