База „Ватија“: Стратешка точка што либиската војска ја врати назад од милициите на Хафтар

Во писменото соопштение на прес-центарот на операцијата „Вулкан на гневот“, што ја води Усаме Џувејли, командантот на операциската единица од запад на либиската Армија која е дел од Владата на национално единство, се истакнува дека ја презеле контролата врз базата „Ватија“, која беше окупирана од милициите на Хафтар

19.05.2020