Низ бројки прикажан успехот на Турција во борбата со Ковид-19 кој го потресе светот

- Додека бројот на активни случаи во светски рамки изнесува 58,03%, а 33,76% е процентот на оздравени пациенти заклучно со вчерашниот ден, во Турција бројот на активни случаи изнесува 36,95%, додека процентот на оздравени пациенти е 59,36%.

07.05.2020