Турција пред Европа ги презеде колективните мерки против Ковид-19

Турција, за да се спречи ширењето на новиот вид ,коронавирус Ковид-19, во споредба со европските земји побрзо ги презеде колективните мерки. Европските земји мерките за спречување на ширењето на Ковид-19 почнаа да ги преземаат по 39 или 54 дена откако се појавија првите случаи, Турција мерките ги презеде по неколку дена.

09.04.2020