Вирусот Ковид-19 детектиран кај прибижно 135.000 лица во светот

- Од пандемијата на новиот тип коронавирус Ковид-19, што за првпат се појави во кинескиот град Вухан, во моментов се заразени приближно 135.000 лица во светот,

13.03.2020