Воените капацитети на Украина и Русија

‒ По руската воена интервенција во Украина, важно е да се обрне внимание на воените капацитети на двете држави. Агенција Анадолија (АА) собра податоци за моменталните капацитети на руската и украинската војска врз основа на податоците на „Глобал фаер пауер“ (GlobalFirepower GFP), портал кој подготвува аналитички бази на податоци за воените сили на земјите во светот, како и од достапните извори во Русија и Украина.

24.02.2022