8 Септември - 30 години независна Северна Македонија

Република Северна Македонија одбележува 30 години независност, како држава членка на најголемиот воено-политички сојуз во светот, НАТО, и како држава посветена на својата аспирација да стане членка и на Европската Унија (ЕУ).

08.09.2021