Светот е под влијание на зголемен број шумски пожари

- На сателитската карта на FIRM, Системот за управување со информации и ресурси за пожари на американската Национална аеронаутичко-вселенска управа (НАСА), со црвени точки се прикажани пожарите што се проширија во многу делови од светот

03.08.2021