Избор од уредникот

„Наместо дискриминација и исклучување или исклученост да применува толеранција и инклузија. Заеднички треба да покажеме подготвеност и со учество на ромската заедница да ја промениме нивната состојба“, рече Народниот правобранител, Иџет Мемети.

Министерството за заштита на околината и урбано планирање стапи во контакт со Генералната дирекција на вакуфи (VGM), која управува со верските заедници, откако христијанската заедница рече дека не e во можност да ја плати обновата на две цркви

Малком Икс остана запомнат како лидер меѓу муслиманите во САД во тоа време, како борец за човекови права и еден од највлијателните Афроамериканци. Беше најголем критичар на „белата“ Америка и нејзините злодела направени врз црните Американци

друго

Името „Keur Mbonatt Yi“, според локалниот јазик во Сенегал значи ‘село на желки’ и претставува природен резерват, во кој живеат околу 250 желки чиј вид се наоѓа пред изумирање