Dolar
32.56
Euro
34.87
Altın
2,321.32
ETH/USDT
3,135.40
BTC/USDT
64,100.00
BIST 100
9,722.09
Yaşam

Suriyeli küçük Halit artık 'ağlamayacak'

Gözyaşı kanallarındaki rahatsızlık nedeniyle gözlerinden sürekli yaş akan 5 yaşındaki Suriyeli Halit Faysal, Gaziantep'te geçirdiği ameliyatla sağlığına kavuştu.

Adsız Günebakan  | 25.11.2015 - Güncelleme : 26.11.2015
Suriyeli küçük Halit artık 'ağlamayacak'

Gaziantep

GAZİANTEP

Gözyaşı kanallarındaki rahatsızlık nedeniyle gözlerinden sürekli yaş akan 5 yaşındaki Suriyeli Halit Faysal, Gaziantep'te geçirdiği ameliyatla sağlığına kavuştu.

"Türkiye'ye geldikten sonra her şey güzel oldu"

Amca Halit Faysal, kardeşini 3 yıl önce Suriye'deki iç savaşta kaybettiklerini, kendi ailesi ve yeğenleriyle Türkiye'ye sağ olarak kaçmayı başardıklarını anlattı.

Türkiye'ye çok zorluklarla geldiklerini belirten Faysal, şunları kaydetti:

"Sağ olsunlar, bize çok yardımcı oldular. Tedavi olmamızı sağlıyorlar. Türkiye'ye geldikten sonra her şey, çok güzel oldu. Çocuk, savaş nedeniyle hep korku içerisinde yaşadı, hep eziyet çekti. Orada birçok hastaneye götürdük ama çok basit hastaneler olduğu için tedavi edilemedi. Türkiye'ye gelene kadar hep eziyet gördük. Çok şükür şimdi sağlığına kavuştu. Türkiye'ye ve Türk doktorlarına müteşekkiriz."

Muhabir: Adsız Günebakan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.