Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,219.92
ETH/USDT
3,554.40
BTC/USDT
70,649.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Soma Maden Şehitliği arife gününde ziyaretçilerle doldu

Soma'da geçen yıl meydana gelen faciada yaşamını yitiren 301 madenciden 39'unun kabrinin bulunduğu Soma Maden Şehitliği, arife gününde ziyaretçi akınına uğradı.

23.09.2015 - Güncelleme : 23.09.2015
Soma Maden Şehitliği arife gününde ziyaretçilerle doldu

MANİSA

Türkiye tarihinin en büyük maden faciasının üstünden 16 ay geçti. Arife günü dolayısıyla ölen madencilerin eşleri, anne ve babaları ile yakınları ve vatandaşlar, kabristana giderek mezarlara karanfil bırakıp, dua okudular. 

Yaşamını yitiren madenciler arasındaki Süleyman Kandemir'in eşi Özge Kandemir, facia yaşandığında 4 aylık hamile olduğunu, doğan çocuğuna eşinin adını verdiğini söyledi. 

Faciadan 8 ay önce evlendiklerini ve eşinin çocuğunu göremeden hayatını kaybettiğini anlatan Özge Kandemir, "Annemler ve kayınvalidemler Soma'da ikamet ediyorlar, yalnız değilim. Eşimi kaybettiğimde 4 aylık hamileydim. Akhisar'da doğum gerçekleşti ve doğan çocuğuma eşimin adını vererek ismini çocuğumda yaşatıyorum" diye konuştu. 

"Evlilik hazırlıklarına başlamıştık"

Hasan Şenlik ise madende ölen Tayip Şenlik'in, en küçük çocuğu olduğunu belirtti. 

Oğlunun açık öğretim fakültesinde öğrenim gördüğünü ve aynı zamanda madende çalıştığını ifade eden baba Şenlik, "Oğlum hem madende çalışıyor hem de üniversitede okuyordu. Kendi aramızda söz kesmiş ve evlendirme hazırlıklarına başlamıştık. Nasip olmadı, evlenemedi, bizde evladımıza doyamadan kaybettik" dedi.    

Muhabir: Turgay Duyar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın