Yaşam

Minibüsçülerden üniversite öğrencilerine destek

Batman'da 575 öğrencinin giderlerini karşılayan Birlik Motorlu Taşıtlar Kooperatifi, acil durumlar için kampüste 2 minibüs bekletiyor.

Selman Tür  | 30.11.2015 - Güncelleme : 30.11.2015
Minibüsçülerden üniversite öğrencilerine destek

Batman

BATMAN - SELMAN TÜR

Batman'daki minibüsçüler yüzlerce üniversite öğrencisinin eğitim masrafını üstlenerek acil durumlar için kampüste araç bekletiyor.

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü ile il merkezi arasında taşımacılık yapan Batman Birlik Motorlu Taşıtlar Kooperatifi, örnek teşkil edecek çalışmalar gerçekleştiriyor. 575 öğrencinin yemek, ulaşım ve yurt ücretini karşılayan kooperatif, acil durumlar için de kampüste her gece 2 minibüs bekletiyor.

Başarılı öğrencileri tarihi ve turistik mekanlara geziye götüren kooperatif, ayrıca öğrenciler için yılda 2 kez ücretsiz konser düzenliyor.

Toplu taşıma araçlarının ilin aynası olduğunu belirten Batman Birlik Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Veysi Erdoğan, "Öğrencilerimizi en güzel şekilde ağırlamaya çalışıyoruz" dedi.

Batman Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Tekin, Batman Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ile düzenledikleri program kapsamında minibüs sürücülerine 3 gün eğitim verdiklerini söyledi.

Öğrenciler memnun

Öğrencilerden Hicran Ucak, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi olayını anımsatarak, kooperatifin uygulaması sayesinde Batman'da güvenli şekilde yolculuk yaptıklarını söyledi.  

İstanbul'dan geldiğini belirten Çiğdem Falay da ilk başlarda yaşadığın tedirginliğin kısa sürede sona erdiğini vurgulayarak, Batman'da ulaşım sırasında güvenlik sıkıntısı yaşamadıklarını söyledi.

Kooperatif yöneticilerine teşekkür eden Batman Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Orhan Engin, kooperatifin çalışmaları sayesinde öğrencilerin rahat ettiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.