Dolar
32.37
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,534.60
BTC/USDT
69,906.00
BIST 100
9,090.63
Yaşam, arşiv, arşiv

Erdoğan'a ''İshakoviç'' ödülü

Saraybosna'nın kurucusu İsabey İshakoviç adına düzenlenen ödül, bu yıl Başbakan Erdoğan'a verilecek.

09.08.2012 - Güncelleme : 09.08.2012
Erdoğan'a ''İshakoviç'' ödülü

SARAYBOSNA – İvana Despotoviç

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın kuruluşunun 550. yıldönümünde, bölgedeki barış ve istikrara yaptığı katkılar dolayısıyla Saraybosna'nın kurucusu ünlü Osmanlı devlet adamı İsabey İshakoviç (İshakoğlu İsa Bey) adına verilen ödüle layık görüldü.
Bağımsız 23 akademisyenden oluşan Ödül Komitesi, daha önce aralarında Hırvatistan eski Cumhurbaşkanı Styepan Mesiç ve Avusturya eski Dışişleri Bakanı Alois Mock'un da bulunduğu devlet adamlarına verilen ödülü bu yıl Başbakan Erdoğan'a vermeyi kararlaştırdı.
Bosna'daki çok kültürlülük, barış ve istikrara yaptıkları katkılar dolayısıyla 6 yıldır verilen "İsabey İshakoviç Ödülü", Başbakan Erdoğan'a 15 Eylül'de Saraybosna'da takdim edilecek.
Ödül Komitesi Başkanı Amel Sulyoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsabey'in Saraybosna'ya gelmesi ve ilk yapıyı inşa etmesinin 550. yıl dönümü münasebetiyle 2012 yılını "İsabey İsakoviç Yılı" ilan ettiklerini ve bu yılki ödülü şehrin kuruluş yıldönümünde "çok önceden gönüllerini fetheden" Erdoğan'a vermek istediklerini söyledi.
Sulyoviç, Başbakan Erdoğan ile İsabey arasında büyük benzerlik olduğunu ifade ederek, Erdoğan'ın günümüzün en önemli dünya liderlerinden biri, aynı zamanda da Saraybosna ve Bosna Hersek'in büyük dostu olduğunu söyledi. Sulyoviç, "İsabey de kendi döneminin önemli bir lideriydi. Biz bu toraklarda 450 yıl boyunca Osmanlı ile yaşadık. Bu 450 yıllık süreçte Saraybosna çok güzel ve mistik hikayelere konu oldu. Sayın Erdoğan'ın buraya gelip bu ödülü alması, 450 yıllık bu müthiş zamanın bir nişanesi olacaktır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın