Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,220.79
ETH/USDT
3,570.60
BTC/USDT
70,797.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Borahan'ın yaşama tutunması için 3 yıldır çaba gösteriliyor

Akciğer yetmezliği nedeniyle iğneyle uyutulması gerektiği belirtilen 'Borahan' adlı atın yaşama tutunması için 3 yıldır çaba gösteriliyor.

Ömer Erim Baştımar  | 30.11.2015 - Güncelleme : 30.11.2015
Borahan'ın yaşama tutunması için 3 yıldır çaba gösteriliyor

Bursa

BURSA - ÖMER ERİM BAŞTIMAR

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu (MYO) Atçılık Bölümü'nde öğrencilerin uzun yıllar binicilik, nalbantlık, seyislik ve antrenörlük konusunda eğitiminde kullanılan ancak "akciğer yetmezliği" nedeniyle iğneyle uyutulması gerektiği belirtilen "Borahan" adlı atın yaşama tutunması için 3 yıldır çaba gösteriliyor.

Mennan Pasinli MYO Müdürü Prof. Dr. Ümit Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Borahan'ın ayağındaki bir sorun nedeniyle 3 yaşında üniversitenin Veteriner Fakültesine hibe edildiğini belirterek, o tarihten bu yana Borahan'ın okuldaki eğitimin bir parçası olduğunu söyledi.

Borahan'a o tarihlerde büyük emek verdiklerini, onun da bu emeklerini boşa çıkarmadığını, ayağı iyileştikten sonra çok sayıda öğrencinin eğitiminde büyük yararı olduğunu anlatan Polat, şöyle konuştu:  

"Maalesef 3 yıl önce tedavisi olmayan bir hastalığa yakalandığını öğrendik. Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne götürdük, tedavisi için yoğun çaba harcadık. Borahan'ı evladımız gibi görüyoruz. Uyutmaya kıyamıyoruz. Ahde vefa mı, duygusal bağlılık mı dersiniz bilemiyoruz. Borahan, 13 yılda 4 binin üzerinde öğrenciye emek verdi. Kimi öğrencilerimiz at binmeyi, at tırnağı kesmeyi, hayvan sevgisini onda öğrendi, antrenör olurken onunla yetişti."

"Borahan'ın hastalığını öğrendiğimizde adeta yıkıldık"

Okulun süvari birimi sorumlusu Tamer Çobaner da Borahan'ı bir evlat gibi gördüklerini, binlerce öğrencide emeği bulunan atın hastalığına üzüldüklerini belirtti.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın