Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,572.40
BTC/USDT
70,808.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Arkadaş tavsiyesiyle başladı ihracatçı oldu

Eskişehir'de, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine 5 yıl önce hobi amacıyla cam sanatıyla ilgilenmeye başlayan Feridun Güngörmez kurduğu atölyesinde ürettiği takı, süs eşyası ve bibloları ihraç ediyor.

Sinan Balcıkoca  | 01.12.2015 - Güncelleme : 02.12.2015
Arkadaş tavsiyesiyle başladı ihracatçı oldu

Eskişehir

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine 5 yıl önce hobi amacıyla cam sanatıyla ilgilenmeye başlayan Feridun Güngörmez, kendi işini bırakarak kurduğu atölyesinde ürettiği takı, süs eşyası ve bibloları ihraç ediyor.

Cam sanatçısı bir arkadaşının tavsiyesi üzerine 2010 yılında hobi olarak bu sanatla ilgilenmeye başladığını belirten Güngörmez, "Önceleri mevcut işimin yanında iş yerime kurduğum küçük atölyede hobi amaçlı çalışmalar yaptım. Ürettiğim küçük eserleri arkadaşlarıma armağan ettim" dedi.

Güngörmez, daha sonra iş yerini kapatıp yurt dışından getirdiği aletlerle cam atölyesi açtığını dile getirdi.

Yurt dışında el sanatlarına çok değer verildiğini anlatan Güngörmez, "Belçika'da birkaç firmaya ürün veriyorum. Aynı zamanda eserlerim ABD'den alıcı buluyor. Ürün sattığım ülkeleri belki artırabilirim ama el üretimi olduğu için seri üretim yapamıyorsunuz. Seri üretime geçersem kalite bozulur" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Sinan Balcıkoca


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın