Dolar
32.38
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,563.00
BTC/USDT
70,792.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam, arşiv

Şampiyondan 3 çocuk istedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin'in düğün törenine katıldı.

06.10.2012 - Güncelleme : 06.10.2012
Şampiyondan 3 çocuk istedi

İSTANBUL

Aslı Çakır Alptekin ile İhsan Alptekin çiftinin, Üsküdar Belediyesi Nikah Dairesi Kır Bahçesi'nde gerçekleştirilen düğününde, Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da yer aldı.

Başbakan Erdoğan, düğünde yaptığı konuşmada, ''Sizleri, sevgili Aslı'mızın, İhsan'ımızın düğün merasiminde bu heyecanı, bu coşkuyu paylaştığınız için en kalbi duygularımla, şahsım ve eşim adına selamlıyorum. Aslında aynı zamanda milletim adına selamlıyorum. Çünkü bizlere tarihte bir ilki Aslı yavrumuz, kardeşimiz yaşattı'' dedi.

Ardından Gamze Bulut'un salonda bulunup bulunmadığını soran Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Hem altını hem de gümüşü aldılar ikisi birlikte, o çok daha farklı bir mana kattı. İstiklal Marşımızı bize farklı bir heyecanla dinlettiler. Şu anda bir şey daha söyleyeceğim ama bilemiyorum, zorlanıyorum. İnşallah bol da atletler yetiştirmeleri lazım. En az üç tane diyorum. Bu atletlere çok ihtiyaç var. Atletten atlet meydana gelmesi lazım.

İnşallah Anadolu'nun bu güzel çocukları, Anadolu'nun bu kararlı, bu cesur evlatları bu adımı attılar. Tabii bize de Türkiye Cumhuriyeti olarak düşen görevler vardı. Bütün doping kontrolleri vesaireler, onlar neticelendi. İnşallah öyle zannediyorum ki bu hafta içi yapacağımız törenle ödüllerini de kendilerine takdim edeceğiz.''

''Farklı başarıları 2020'de yakalamak istiyoruz''

Başbakan Erdoğan ayrıca, ''İnşallah 2020 Olimpiyatlarını İstanbul'umuza kazandırırsak ki onun azmi, kararlılığı içerisindeyiz, farklı başarıları 2020'de yakalamak istiyoruz. Fakat 2016'yı da boş geçmeyeceğiz'' diye konuştu. 

Ardından eşi Emine Erdoğan'ı sahneye davet eden Başbakan Erdoğan, Alptekin çiftiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Suat Kılıç

Düğüne katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da gazetecilere yaptığı açıklamada, Aslı'nın olimpiyatlar nedeniyle düğün yapamadığını hatırlatarak, ''Bize altın madalya gururunu yaşattıktan sonra, Londra'da bayrağımızı olimpiyat stadında dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı yine olimpiyat stadında okutma başarısını gösteren ilk sporcumuz olduktan sonra Aslı, düğün yapmaya zaman buldu. Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Aslı ile İhsan hayatlarını bir kez daha birleştirmiş oldular. Nikahlarına şahit olamamıştık ama mutlu günlerinde Başbakanımızla birlikte şahitlik ettik. Allah mesut bahtiyar etsin'' diye konuştu. 

Aslı: ''Bu, yarıştan daha heyecanlıymış''

Düğün töreninde konuşan Aslı Çakır Alptekin ise evleneli iki sene olduğunu ancak olimpiyata hazırlanmak için düğün yapamadıklarını kaydederek, şöyle devam etti:

''Öncelikle Sayın Başbakanımız ve çok değerli eşi Emine Erdoğan'a düğünümüzü şereflendirdikleri için çok teşekkür ediyorum. İki sene oldu evleneli, fakat olimpiyata hazırlanmak için düğün yapamamıştık. Her genç kızın dileği beyaz gelinlik giymektir. Olimpiyatlara hazırlanmak için bunu giyemedim. Ülkemi en iyi şekilde temsil edip, bütün dünyaya 80 bin seyircinin önünde İstiklal Marşımızı okutmak için erteledik. Sağ olsun belediye başkanımız bu düğünü armağan etti. Çok mutluyuz. Bu, yarıştan daha heyecanlıymış.''

Başbakan Erdoğan'ın hediyesinin sorulması üzerine Aslı, ''Başbakanımızın eşi bilezik taktı. Onun buraya gelmesi bizim için çok büyük bir hediye'' ifadelerini kullandı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın