Dolar
32.32
Euro
34.88
Altın
2,196.29
ETH/USDT
3,579.30
BTC/USDT
70,602.00
BIST 100
9,027.06
Yaşam

Tuhafiyeci ve emekli şoför çiftten okul için 500 bin lira bağış

Tuhafiyeci Sayde ile şoförlükten emekli eşi Mahmut Tek, memleketleri Niğde'de 100 öğrenci kapasiteli anaokulu yaptırılması için 500 bin lira bağışta bulundu.

28.08.2015 - Güncelleme : 28.08.2015
Tuhafiyeci ve emekli şoför çiftten okul için 500 bin lira bağış

NİĞDE

Tuhafiyeci Sayde ile şoförlükten emekli eşi Mahmut Tek, memleketleri Niğde'de 100 öğrenci kapasiteli anaokulu yaptırılması için 500 bin lira bağışta bulundu. 

Niğde Valiliği ile hayırsever çift arasında Vali Necmeddin Kılıç'ın makamında protokol imza töreni düzenlendi. 

Vali Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Niğde olarak örgün eğitimde belli bir kaliteyi yakaladıklarını belirterek, kişi başına derslik noktasında Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığının koyduğu çıtanın üzerinde bulunduklarını söyledi.

Derslik başına 22-23 civarında öğrenci düştüğünü kaydeden Kılıç, şöyle devam etti: 

"Okul öncesi eğitimi artık dizayn etmeye uğraşıyoruz. Burada 2-6 yaş grubunu olabildiğince eğitime çekmeye ve okulda tutmaya çalışıyoruz. Bunun için Niğde Valiliği olarak yürüttüğümüz farklı projeler var. Bu projenin bir tarafından tutan değerli büyüklerimize de çok teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz."

"Zengin değiller ama gönülleri zengin"

İmzaladıkları protokolün önemine değinen Kılıç, "Bu hizmetin, çalışmanın çarpıcı olan tarafı şu; serveti bankalarda çok önemli limitleri aşmış olan birisi değil. Karşımızda zengin birisi yok. Şoför emeklisi bir arkadaşımız, eşi de tuhafiyecilik yapıyor. Zengin değiller ama gönülleri zengin ve ülkeye hizmet etmek istiyorlar. Sınırlı varlıklarının önemli bir bölümünü getirip bize veriyorlar. Bunun maddi durumu iyi olanlara örnek olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yaşar da Adana'da ikamet eden çiftin Niğdeli olduklarını ve Fertek Mahallesinden anaokulu yaptırmak için müracaatta bulunduklarını anlattı. 

Anaokulunun Fertek Mahallesi'ndeki Gazi İlkokulunun bahçesine yapılacağını aktaran Yaşar, "100 öğrenci kapasiteli 4 derslik olacak. Hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Hayırsever Mahmut Tek de Türkiye'de eğitim gören çocuklara küçük de olsa katkılarının olmasını istediklerini ifade ederek, "Yıllardır istiyorduk. Ülkemizin çocukları için ufacık bir katkımız olsun istedik. Sağlık Bakanlığında şofördüm, eşim ise yıllardır tuhafiye çalıştırıyor. Tuhafiyemiz duruyor oradan da emekliyiz. Hep kendi katkılarımızla yaptık. Anneden, babadan kimseden katkı yok" diye konuştu.

Konuşmaların ardından taraflar, protokolü imzaladı. 

Muhabir: Betül Abbak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.