Dolar
32.39
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.40
BTC/USDT
70,719.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Vücudu yanan Suriyeli çocuk Türkiye'de şifa arıyor

Suriye’de, rejim güçlerinin attığı bombalar sonucu evleri yıkılan ve çıkan yangında vücudunda ağır yanıklar oluşan 7 yaşındaki Kusay el-Feriz, Türkiye'de şifa arıyor.

05.08.2015 - Güncelleme : 05.08.2015
Vücudu yanan Suriyeli çocuk Türkiye'de şifa arıyor

İSTANBUL - ADEM DEMİR

Suriye'deki iç savaşta, rejim güçlerinin bombalı saldırısı sonucu evleri yıkılan ve çıkan yangında vücudunun büyük bölümü yanan 7 yaşındaki Kusay el-Feriz, hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Suriye’nin Türkiye sınırına yakın İdlib kentine bağlı Sıfahan köyüne ocak ayında yapılan saldırıda evleri yıkılan ve akaryakıtla çalışan sobanın devrilmesi sonucu çıkan yangında ağır yaralanan Kusay, Türkiye'de şifa arıyor.

Tedavi için İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından İstanbul’a getirilen Kusay ve babası Feriz el-Said, Fatih ilçesinde bir otele yerleştirildi.

Baba Feriz el-Said, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doktorların, kızının iki ay içinde ameliyat edilmemesi halinde ölebileceğini söylediğini belirtti.

Bombalı saldırı sonucunda çıkan yangında Kusay ve ablası Vien'in üzerine mazot sıçradığını ve yangında bir kızını kaybettiğini ifade eden Feriz el-Said,  şöyle konuştu:

"Aylardır hastane hastane geziyoruz. Birçok doktorla konuştuk. Kusay'ı birçok uzman muayene etti. Hepsinin ortak görüşü, iki ay içerisinde ameliyat edilmemesi durumunda ölebileceği yönünde. Çünkü yetersiz tedavi nedeniyle bedeninde yanlış kaynamalar oldu. Yüz, boyun kas ve derisi, göğüs bölgesiyle yapışmış durumda. Bir gözü görmüyor. Kulakları ise sürekli iltihaplı. Duyma duyusunu da kaybetme riskiyle karşı karşıya. Göz kapaklarının fonksiyonları yok olmuş. Gözleri, uyurken bile açık kalıyor. Bu durum, bizleri perişan ediyor."

"Suriye gibi ailem de parçalandı"

Said, ülkesindeki iç çatışmaların binlerce cana mal olduğunu, ülkesi gibi ailesinin de parçalandığını vurguladı.

Eşi ve diğer çocuklarından aylardır ayrı olduğunu ve kızını kurtarmak için çalmadık kapı bırakmadığını dile getiren Said, şunları anlattı:

"Şimdi ise İstanbul'da sağ olsun Türk yetkililerin destekleriyle Kusay için bir ümit doğdu. Bir devlet hastanesinde ameliyat edilecek. Ancak ailemin bu parçalanmışlığına son verilmesi için İstanbul'da başımızı sokacağımız bir eve ihtiyacımız var."

"Ameliyatın gecikmemesi gerekiyor"

Dr. Mehmet Bozkurt ise Suriyeli küçük hastasının ölüm riski bulunduğunu belirterek, "Bir solunum enfeksiyonu ölümüne yol açabilir. Yakın zamanda ameliyat ederek kurtarmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Küçük kızı vücudundaki ağır yanıklardan dolayı yaşadığı ıstıraptan kurtarmak için ellerinden geleni yapacaklarını aktaran Bozkurt, şunları kaydetti:

"Son zamanlarda benzer vakaların sayısında ciddi artışlar yaşanıyor. Bunu ameliyat ettiğim hastalardan hareketle söyleyebilirim. Büyük ihtimalle Suriye’deki iç savaşta kimyasal maddeler kullanıldığı için bu tür yanık vakalarında artış var."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın