Yaşam

Sokak anonsuyla sinemaya davet ediyor

Ordu'da "sinemacı Ömer" lakabıyla tanınan 78 yaşındaki Ömer Ataş, 27 yıl aradan sonra yeniden sokak anonsuyla vatandaşları açık hava sinemasına davet ediyor.

03.08.2015 - Güncelleme : 03.08.2015
Sokak anonsuyla sinemaya davet ediyor

ORDU - HACER ÖZTÜRK

Ünye ilçesinde yaşayan 78 yaşındaki Ömer Ataş, 27 yıl aradan sonra yeniden sokak anonsuyla vatandaşları açık hava sinemasına çağırıyor.

Ataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1950'de açık hava sineması için ilk anonsu yaptıktan sonra 38 yıl çalıştığını, 1988 yılında işi bıraktığını anlattı.

Ünye Belediyesi ile Ünye Kent Konseyi'nin, Atatürk Parkı Amfi Tiyatro'da düzenlemeye başladığı 1. Açık Hava Nostalji Sinema Günleri için gelen davet üzerine, 27 yıl sonra yeniden anons yapmaya başladığını vurgulayan Ataş, "1950 yılında tenekeden yapılmış boruyla başladığım sinema sektöründeki anons işini, 27 yıl aradan sonra tekrar yapmanın heyecanı içindeyim. İlk anonsumu 'Parmaksız Salih' adlı sinema filmiyle yapmıştım. Bu kez 'Babam ve Oğlum' filmiyle yaptım" dedi.

Ataş, eski nostaljik arabayla şehir turu attığını ve anons yaparak açık hava sinemasına halkı davet ettiğini belirterek, sinemanın, makinistlik, afiş yapıştırma, temizliği gibi her kademesinde çalıştığını aktardı.

 "Bu işi seviyorum, benim okulum bu meslek"

Sinemanın kendisi için okul hayatı olduğuna işaret eden Ataş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sinemacılığa çocukluğumda başladım. Babam, ben 6 yaşındayken öldüğü için okula gidemedim. İlk elime aldığım teneke boruyla, 'Alo alo, bu akşam yeni sinemada Talat Aydemir'in oynadığı Parmaksız Salih var' diye anons yaptım. O günlerin dram, melodram bir filmiydi. 1988'e kadar sinema hayatım devam etti. 1988'de ise sinemacılığı tamamen terk ettim. Emekli oldum, şu an Ünye'de yaşamaktayım. Tam mesleğe başladıktan 65 yıl sonra Ünye Belediyesi nostalji olarak bizi davet etti. 'Bu işin ustalarından' diyerek bize görev verdiler. Biz de o görevi üstlendik. Bu işi seviyorum, benim okulum bu meslek. Yine bu gün dünyaya gelsem tekrar sinemacı olurum."

Ünye Belediyesi ile Ünye Kent Konseyi tarafından düzenlenen, 1. Açık Hava Nostalji Sinema Günleri'nde, Klasikleşmiş ve yeni dönem Türk filmleri 29 Ağustos tarihine kadar ücretsiz olarak halka sunulacak. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın