Dolar
32.35
Euro
34.92
Altın
2,221.45
ETH/USDT
3,553.40
BTC/USDT
70,813.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam, arşiv

Şeyh Edebali'nin adı doğduğu topraklarda yaşatılıyor

Kırşehir'in Mucur ilçesine bağlı İnanç köyünde doğan Şeyh Edebali'nin adına bir hayırsever tarafından cami ve külliye yaptırıldı.

02.08.2015 - Güncelleme : 02.08.2015
Şeyh Edebali'nin adı doğduğu topraklarda yaşatılıyor

KIRŞEHİR - ABDULLAH YILDIZ

Osmanlı Devleti'nin fikir babası olarak bilinen, Osman Gazi'nin hocası Şeyh Edebali'nin adı, doğduğu topraklarda inşa edilen cami ve külliyede yaşatılıyor.

Külliyesini Kudüs'te gördüğü bir Osmanlı çarşısından, camiyi de Şam'dan ilham alarak projelendiren hayırsever iş adamı Mustafa Güneş, Edebali'nin adını binlerce aracın geçtiği Ankara-Kayseri karayolu üzerindeki eserlere verdi.

İnşaatını tamamladıktan sonra Kırşehir Müftülüğüne devreden Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğu ile batıyı birleştiren Ankara-Kayseri Karayolu üzerindeki İnanç köyünde doğan Şeyh Edebali'nin adının yaşatılması adına böyle bir hayır çalışmasını gerçekleştirdiğini söyledi.

Caminin temelini 2008 yılında eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun attığını anımsatan Güneş, birçok zorluğu aşarak cami ve külliyesini tamamladığını ifade etti.

Karayolu üzerinde seyahat edenlerin durup dinlenmeleri ve ibadet edebilmelerini de amaçladığını vurgulayan Güneş, "Camiyi Şam'da gördüğüm camiden, külliyeyi de Kudüs'teki bir Osmanlı çarşısından esinlenerek projelendirdim. Şey Edebali'nin 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' sözünden ilham alarak böyle bir eseri meydana getirmek için çaba sarf ettim" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın