Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,194.34
ETH/USDT
3,578.20
BTC/USDT
70,557.00
BIST 100
9,011.44
Yaşam, arşiv

Yaren'in ailesinden örnek davranış

Ordu'da, doğuştan sağ kolu ve belden aşağısı olmayan 8 yaşındaki Yaren Ömerustaoğlu'nun ailesi, fazla gönderilen bir akülü aracı Sakatlar Derneği'ne bağışladı.

29.07.2015 - Güncelleme : 29.07.2015
Yaren'in ailesinden örnek davranış

ORDU

Ordu'da, doğuştan sağ kolu ve belden aşağısı olmayan, bütün işlerini sol koluyla yapan 8 yaşındaki Yaren Ömerustaoğlu'nun ailesi, örnek davranış sergiledi. 

Kız çocuğunun çektiği sıkıntıları ve zorlu yaşamının Anadolu Ajansı'nın yaptığı haberle gündeme gelmesinin ardından Yaren'in akülü araç hayalini Ordu Büyükşehir Belediyesi gerçeğe dönüştürdü.

Belediyenin yanı sıra bazı kurumlar ve hayırsever iş adamlarınca da 2 akülü aracın Yaren'e ulaştırılmasının ardından Ömerustaoğlu ailesi, araçlardan birini Türkiye Sakatlar Derneği Ordu Şubesi'ne bağışladı.

Anne Azime Ömerustaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının durumunun basında yer almasıyla kendisine Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden birçok kişinin ulaştığını söyledi. 

Ömerustaoğlu, "Arayanlardan, ilgilenenlerden Allah razı olsun. Halen bizleri arayarak akülü araç göndermek isteyenler var. Lütfen bundan sonra rica ediyorum, akülü araç için kimse aramasın. Kızımın bu eksiği tamamlandı" dedi. 

Kızına 3 akülü araç geldiğini ifade eden Ömerustaoğlu, "Eşimle konuştuk, karar aldık. Fazla gelen bir akülü aracı Ordu Sakatlar Derneği'ne bağışlama kararı aldık. Diğer akülü aracı ise yedek olarak bırakacağım. Eğer bundan sonra da akülü araç gelirse onları da derneğe bağış yapacağız" diye konuştu.

Azime Ömerustaoğlu, Yaren'in yüzünün güldüğünü, bundan sonra başkalarının da mutlu olmasını istediğini sözlerine ekledi. 

Türkiye Sakatlar Derneği Ordu Şube Başkanı Selma Gülseren de ailenin örnek davranış sergileyerek vatandaşlara örnek olduğunu, Yaren'in en büyük sorununun aşılmasına çok sevindiklerini ifade etti. 

Gülseren, "Ailenin bağışladığı akülü aracı Kumru ilçesinin Yalnızdan Mahallesi'ndeki engelli çocuk Ahmet Kırıkçı'ya vereceğiz" diye konuştu. 

Muhabir: Hayati Akçay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın