Dolar
32.55
Euro
34.92
Altın
2,321.03
ETH/USDT
3,162.20
BTC/USDT
64,279.00
BIST 100
9,722.09
Yaşam, arşiv

Madde bağımlısı gençleri sporla topluma kazandırıyor

Adıyaman Kick Boks İl Temsilcisi ve milli takım antrenörü Haluk Erdoğan, yaklaşık 15 yıldır sokaktaki çocukları spora kazandırmak için çaba sarf ediyor.

27.07.2015 - Güncelleme : 27.07.2015
Madde bağımlısı gençleri sporla topluma kazandırıyor

ADIYAMAN  HAKAN FURKAN

Adıyaman Kick Boks İl Temsilcisi ve milli takım antrenörü Haluk Erdoğan, madde bağımlısı gençleri sporla topluma kazandırmak için çaba sarf ediyor.

Sokak sokak gezerek madde bağımlısı gençlere ulaşan Erdoğan, onları Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kick boks kurslarına katılmaya davet ediyor.

Salonda haftanın 5 günü spor yapan gençler, hem kötü alışkanlıklardan uzak duruyor hem de sporda kendilerini geliştiriyor.

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 yıldır sokaktaki çocuklarla ilgilendiğini söyledi.

Gençlere sporun ruh ve beden üzerindeki olumlu etkilerini anlattığını belirten Erdoğan, sokaktan kurtardığı gençler arasında yetenekli olanların da bulunduğunu ifade ederek, camiaya birçok başarılı sporcu kazandırdığını kaydetti.

Çalışma kapsamında sokakla bağlantılarını kestikleri gençlere aile ortamı sunduklarını dile getiren Erdoğan, "Milli takım antrenörü olarak kendimi gençlere adadım. Bu gençlerle hasbıhal edebilmek için her ortama girerek, kick boksu, sporun güzelliklerini anlattım. Hatta gece mezarlıklara bile giderek, gençlerle sohbet ettim. Onları bataklıktan kurtarabilmek için çok mücadele ettim" dedi.

Amacı, dünya şampiyonu çıkarmak

Isparta'da yapılacak Türkiye şampiyonasında sporcularından başarı beklediklerini vurgulayan Erdoğan, amacının, ulaştığı gençlerden dünya şampiyonu çıkarmak olduğunu ifade etti.

Gençlerin spor sayesinde geçmişteki ortamlarını unuttuklarının altını çizen Haluk Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bir genci madde bağımlılığından kurtarıp spor salonlarına getirebiliyorsanız, spor ahlakı verebiliyorsanız, sizden daha mutlu insan olamaz. Hatta gençleri bu bataklığa saplanmadan spora kazandırırsak çok daha iyi olur. Biz antrenörlere düşen görev, özellikle bu tür gençlere ulaşabilmek. Şu ana kadar 30'a yakın genci bataklıktan kurtararak, spora kazandırdım ve bu gençler önemli başarılara imza atacak duruma geldi."

Erdoğan, madde bağımlısı gençlerin spora kazandırılması konusunda kamuoyundan da destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın