Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,544.40
BTC/USDT
70,050.00
BIST 100
9,086.41
Yaşam, arşiv

"Cefakar anne" oğlunu mesaide de yalnız bırakmıyor

Kırklareli'nde yaşayan İsminaz Beğen, üç yıldır devlet hastanesinde hizmetli olarak çalışan engelli oğluyla işe gidiyor.

27.07.2015 - Güncelleme : 27.07.2015
"Cefakar anne" oğlunu mesaide de yalnız bırakmıyor

KIRKLARELİ - ÖZGÜN TİRAN - UFUK ERTOP

Kırklareli'nde yaşayan 55 yaşındaki İsminaz Beğen, zihinsel engelli oğlunu iş yerinde de yalnız bırakmıyor.

Üç yıl önce engelli kadrosundan Kırklareli Devlet Hastanesinde hizmetli olarak göreve başlayan 24 yaşındaki İbrahim Beğen, annesi İsminaz Beğen ile hastanenin temizliğini yapıyor.

Sabahın erken saatinde Pınar Mahallesi'ndeki evlerinden yaya olarak yola çıkan anne-oğul, 30 dakika yürüdükten sonra hastaneye ulaşıyor.

Hastanenin ve bahçesinin temizliğini özenle yapan İsminaz Beğen ve oğlu İbrahim'i, hastane yönetimi de takdir ediyor.

Anne Beğen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya'da yaşadıklarını ancak üç yıl önce oğlunun devlet memuru olması dolayısıyla Kırklareli'ne yerleştiklerini söyledi.

Sedef hastalığıyla mücadele etmesine rağmen engelli oğlunu bir an olsun yalnız bırakmadığını belirten Beğen, şunları anlattı:

"Hastanenin temizliğini oğlumla severek yapıyorum. Çocuğumla sabah işe geliyorum. Ona burada yardım ediyorum. Bahçeyi topluyorum, çöpleri atıyorum. Hastanenin içini topluyor ve temizliyoruz. Sabah geliyoruz ve akşam iş bitine kadar çalışıyoruz. Beraber geliyoruz, beraber dönüyoruz. Bir maaşla geçiniyoruz. Kira, elektrik, su faturalarını ödüyoruz. İbrahim'i yalnız bırakamıyorum. Zaten benden ayrılamaz, benden ayrı iş yapamaz. Herkes gibi evde rahat etmek istiyorum, evde oturayım durayım ama olmuyor. Mecburen İbrahim'in yanına geliyorum. Oğlumu bugüne kadar hiç yalnız bırakmadım, bugünden sonra da bırakmayacağım."

"Anneler bizim baş tacımızdır" 

Zihinsel engelli İbrahim Beğen ise annesinin yaşına rağmen kendisine yardım etmesinden üzüntü duyduğunu söyledi.

Annesinin üç yıldır kendisini işe hiç yalnız göndermediğini aktaran Beğen, "Anneler bizim baş tacımızdır. Annem beni hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Annemi çok seviyorum" ifadelerini kullandı.

Yüzde 51 engelli raporu bulunduğunu dile getiren Beğen, tüm zorluklara rağmen görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını kaydetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın