Dolar
32.34
Euro
34.87
Altın
2,220.45
ETH/USDT
3,571.30
BTC/USDT
70,798.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam, arşiv, arşiv

Tek koluyla hayata tutunan Yaren'in akülü araç hayali

Ordu'da doğuştan sağ kolu ve belden aşağısı olmayan, 8 yaşındaki Yaren, evinden dışarıya çıkabilmek ve okuluna rahat gidebilmek için akülü araç istiyor.

26.07.2015 - Güncelleme : 26.07.2015
Tek koluyla hayata tutunan Yaren'in akülü araç hayali

ORDU - HAYATİ AKÇAY

Ordu'da doğuştan sağ kolu ve belden aşağısı olmayan, bütün işlerini sol koluyla yapmaya çalışan 8 yaşındaki Yaren Ömerustaoğlu, yaşama azmiyle herkese örnek oluyor.

Gölköy ilçesinde yaşayan Nihat ve Azime Ömerustaoğlu çiftinin 8 yaşındaki kızı Yaren, sağ kolu ve bacakları olmadan hayata tutunmayı başardı. Evde tüm ihtiyaçları annesi tarafından karşılanan Yaren, okula gidemediği günlerde öğretmenlerinden evinde kurs alıyor.

Dışarı çıkmak ve okuluna gitmek istiyor

Bilgisayar kullanmayı da öğrenen Yaren, evinden dışarıya çıkabilmek ve okuluna rahat gidebilmek için akülü araç istiyor.

Anne Azime Ömerustaoğlu, kızının doğuştan engelli doğduğunu belirterek, "Kızımın sağ kolu ve belden aşağısı yok. Kızım her işini sadece sol koluyla yapıyor" dedi.

Kızının uzun süre hastanede tedavi gördüğünü anlatan Ömerustaoğlu, bu nedenle Yaren'nin eğitimine geç başladığını söyledi. 

Ömerustaoğlu, tekerlekli sandalye ya da akülü araç olmadığından dolayı kızını, zaman zaman bebek arabasıyla okula götürmek zorunda kaldığını dile getirerek, "2. sınıf öğrencisi olan Yaren'i, bu nedenle bazen okula götüremiyoruz. Derslerinden geri kaldığı için okulundaki öğretmenleri eve gelerek Yaren'e ders veriyor. Kızım eğitimini bu şekilde sürdürmeye çalışıyor" diye konuştu.

Kızını arkadaş ortamına sokmak istediğini ancak bunun için akülü araca ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Ömerustaoğlu, şunları söyledi:

"Tekerlekli sandalyeyi bu haliyle kullanamaz ancak akülü araç kullanabilir. Kızım büyüdükçe taşımakta zorlanıyoruz. Dışarıya çıkmayı arkadaşlarıyla oynamayı çok istiyor. Bu haliyle dışarıya götürdüğümüzde toza maruz kaldığından çok sık hasta olabiliyor. Yerle teması olduğundan sürekli yara açıyor. Vücudu soyuluyor. Biz de bunun için Yaren'i dışarı çıkartamıyoruz. Her şeyden önce kızımın eğitimini daha iyi yapabilmesi ve dışarıya çıkabilmesi için hayırseverlerden akülü araç istiyoruz."

En çok istediği akülü bir araç

Ömerustaoğlu, eşinin sigortalı bir işte çalıştığını ancak hastane masraflarının çok olmasından dolayı akülü araç edinmekte zorlandıklarını, aldıkları evde bakım parasıyla ancak Yaren'in masraflarını karşılaşabildiklerini belirterek, bu konuda yaptıkları başvuruların geri çevrildiğini anlattı. 

8 yaşındaki Yaren Ömerustaoğlu ise okumayı ve bilgisayar kullanmayı çok sevdiğini, en çok istediğinin ise bir akülü araç olduğunu dile getirdi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın