Dolar
32.53
Euro
34.92
Altın
2,332.55
ETH/USDT
3,183.20
BTC/USDT
65,011.00
BIST 100
9,716.77
Yaşam

Osmaniye'de erkenci böğürtlen üreticisini sevindiriyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde erkenci böğürtlen, çiftçinin yüzünü güldürüyor.

24.05.2015 - Güncelleme : 24.05.2015
Osmaniye'de erkenci böğürtlen üreticisini sevindiriyor

OSMANİYE

Kümbet köyünde çiftçilik yapan ziraat mühendisi İsmet Soytorun, mısır ve tahıl üretiminin fazla yapıldığı yörede üç yıl önce meyveciliğe yöneldi.

Soytorun AA muhabirine, bu yıl hasattan memnun olduğunu, çiftçilerin alternatif ürün olarak meyveciliğe yönelmesi gerektiğini söyledi.

Erkenci böğürtlen yetiştiriciliğinin hububat tarımına göre az zahmetle daha çak kar ettiğini aktaran Soytorun, şunları kaydetti:

"Çukurova'da üretim alanının yüzde 75-80'ini mısır ve tahıl ürünleri oluşturuyor. Alternatif ürün yetiştiriciliğinin artmasını istiyoruz. Normal şartlarda böğürtlen hasadını haziran sonunda yapıyoruz. Erkenci cinsin hasadı ise başladı. Bu yıl rekolte yüksek. Ürün miktarının fazlalılığı ve artan taleplere karşı çeşitlilik önemli. Emeğimizin karşılığını alacağız. 3 yıldan bu yana 8 dekar bahçemde erkenci böğürtlen yetiştiriciliğinden memnunum. Bir kökten 10 kilogram meyve alıyorum. Çevre il ve ilçelerdeki market, dondurmacı ve pastahanelerden talep var. Kilogramını 8 liradan satıyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın