Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,574.90
BTC/USDT
70,400.00
BIST 100
9,125.29
Yaşam

Hasankeyf'e ilgi Çözüm Süreci ile arttı

Açık hava müzesi konumundaki Hasankeyf'te, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Çözüm Süreci ile sağlanan huzur ortamı sayesinde turizm canlandı.

21.05.2015 - Güncelleme : 21.05.2015
Hasankeyf'e ilgi Çözüm Süreci ile arttı

BATMAN - MUHYEDDİN BEYCA/YILMAZ EKİNCİ

Batman'da açık hava müzesi konumundaki Hasankeyf'e ilgi, Çözüm Süreci ile arttı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde Çözüm Süreci ile sağlanan huzur ortamında, çok sayıda yerli ve yabancı turist, Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf'e gelirken, turizmdeki hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü.

Hasankeyf Çarşısı, Zeynel Bey Türbesi, El Rızık Camisi, Kasrı Rabii ve mağaralarla turistlerin ilgisini çeken yörede, bu yıl önceki senelere göre turist sayısında artış bekleniyor.

Kaymakam Temel Ayca, AA muhabirine, son günlerde Hasankeyf'e gelen turist sayısında artış olduğunu dikkati çekerek, zaman zaman yoğunluk nedeniyle bazı mekanlarda ziyaretçileri ağırlamakta yetersiz kalındığını söyledi.

Güzel bir sezon geçirdiklerini dile getiren Ayca, "Hasankeyf'te son dönemde turizm açısından hareketli günler yaşanıyor. Çok büyük bir hareketlilik var. Bu da bizi mutlu ediyor. İnşallah bu yoğunluk önümüzdeki günlerde de devam eder. Kale kapısı kapalı olduğu için ziyaretçiler seyir alanını geziyor. Son yıllarda turist sayısında artış var" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Vahap Kusen de Çözüm Süreci ile sağlanan güven ortamının turizme büyük katkı sunduğunu belirterek, ilçeye gelen turist sayısında artış olacağını kaydetti.

İlçe esnafının ve diğer kesimlerin turistleri ağırlamak için hazırlıklarını tamamladığını dile getiren Kusen, "Huzur ortamı ekonomi ve turizmin gelişmesini olumlu etkiliyor. Kapalı olan kalenin de açılması turist sayının daha da yükselmesini sağlayacak. Bunun için yetkililerden destek bekliyoruz" dedi.

Yöredeki otellerde geçen yıl 143 bin kişi konakladı 

Kültür ve Turizm İl Müdürü İhsan Arslanlı ise bünyesinde barındırdığı çok sayıda tarihi eserle yoğun ilgi çeken Hasankeyf'e gelen turist sayısında Çözüm Süreci ile oluşan huzurlu ortam sayesinde artış olduğunu vurguladı.

Hasankeyf'e günübirlik yerli ve yabancı turistin geldiğini ancak ören yerlerinin kapalı olması dolayısıyla bunların sayısının tespit edilemediğini belirten Arslanlı, şunları kaydetti:

"2013 yılında 128 bin, 2014 yılında ise 143 bin kişi otellerimizde konakladı. Hasankeyf'i ziyaret eden turist sayısında bu yıl yüzde 20 artış bekliyoruz. Bunda birinci faktör, Çözüm Süreci'nin sağladığı huzur ortamı, ikinci etken ise otellerdeki yatak kapasitesinde önemli artış olmasıdır."

Hasankeyf Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz de herkesi Hasankeyf'i görmeye davet ederek, "Hasankeyf halkı olarak turistleri ağırlamaya hazırız" dedi.

Tarihi ilçeyi ziyaret eden Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Özekes ise Hasankeyf'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hasankeyf, uzun yıllardır ticari yol üzerinde olması dolayısıyla değişik medeniyetlerin beşiği olmuştur. Kültür turizmi açısından bütün halkımızın burayı gezmesinde yarar var" diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın