Dolar
32.50
Euro
34.84
Altın
2,341.55
ETH/USDT
3,114.30
BTC/USDT
63,402.00
BIST 100
9,717.55
Yaşam

Evde kilitli kalmak için şehir şehir geziyorlar

Türkiye'de ilk kez geçen yılın ikinci yarısında oynatılmaya başlanan ve yoğun ilgi gören gerçek zamanlı kaçış oyunu "kilitli oda"nın farklı senaryolarını denemek isteyenlerden bir bölümü, Eskişehir'e geliyor.

29.03.2015 - Güncelleme : 29.03.2015
Evde kilitli kalmak için şehir şehir geziyorlar

ESKİŞEHİR - Zehra Aydın

Türkiye'de ilk kez geçen yılın ikinci yarısında oynatılmaya başlanan ve yoğun ilgi gören gerçek zamanlı kaçış oyunu "kilitli oda"nın farklı senaryolarını denemek isteyenlerden bir bölümü, Eskişehir'e geliyor.

İşletmenin sahibi dış ticaret uzmanı Erdem Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışı gezilerinde oynadığı ve çok beğendiği gerçek zamanlı evden kaçış oyununu Eskişehir'deki oyunseverlerle yaklaşık bir ay önce buluşturduğunu söyledi.

Oyunu dünyada ilk kez 2006 yılında Japonya'da Takao Kato'nun ortaya çıkardığını ve çok popüler olduğunu belirten Özbek, Türkiye'de ise birçok ilde geçen senenin ikinci yarısından itibaren farklı senaryolarda oyunlar geliştirildiğini ifade etti.

Bunun sadece bir oyun olarak görülmemesi gerektiğine dikkati çeken Özbek, "Gelecekte bu oyun çok daha popüler olacak çünkü bu sadece bir oyun değil, aynı zamanda liderlik, problem çözme gibi yetenekleri geliştiren bir eğitsel bir aktivite" dedi.

Özbek, oyunda yaş sınırı yok olmadığını aktararak, senaryoya bağlı bir kurgu bulunduğundan 18 yaşın altındaki kişilerin ebeveynleriyle katılması gerektiğini kaydetti.

Kurguladıkları oyunun bir saat sürdüğü bilgisini veren Özbek, "Bir saat içinde, kurguladığımız senaryonun içindeki ipuçlarını, bulmacaları çözmeleri gerekiyor. Oyuncularımızın bir saat bittikten sonra oyunu bir daha oynama şansları yok. Onun için oyuncular farklı senaryoları deneyimleme ihtiyacı duyuyor" ifadesini kullandı.

Farklı senaryoların peşine düşüyorlar

Özbek, henüz yeni olmasına rağmen bir ayda yaklaşık 200 kişinin bunu oynadığını anlattı.

Müşterilerinin de kurgudan memnun kaldığını vurgulayan Özbek, şöyle konuştu:

"Oyundan çıkan her müşterimiz de çok keyif aldığını ve mutlaka çevresindekilere tavsiye edeceğini söylemesi, doğru bir yolda gittiğimizi gösteriyor. Müşteriler arasında şimdiye kadar gelenlerin yüzde 30'u şehir dışından. İstanbul'dan, Ankara'dan gelenler, bu oyun için kent kent gezenler var. Bu, eğitsel bir oyun. Yurt dışında birçok kurumsal firmanın çalışanlarına, yeteneklerini geliştirmesi, liderlik, problem çözme becerilerini göstermesi için tavsiye ediliyor."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın