Dolar
32.35
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,567.40
BTC/USDT
70,793.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam, arşiv

Çankırılılar 29 yıldır ayakta gazete okuyor

Çankırılılar, parktaki panolara günlük asılan yerel gazeteleri 29 yıldır ayakta okuyor.

20.02.2015 - Güncelleme : 20.02.2015
Çankırılılar 29 yıldır ayakta gazete okuyor

ÇANKIRI - ÖZGÜR ALANTOR

Çankırılılar, parktaki panolara günlük asılan yerel gazeteleri 29 yıldır ayakta okuyor.

Dönemin Belediye Başkanı Mustafa Kale ve gazeteci Aydın Demiröz'ün girişimiyle şehirdeki okuma oranını arttırmak amacıyla 1986'da Karatekin Parkı'na pano konularak yerel gazeteler günlük asılmaya başlandı. Şehir sakinleri, o günden beri parkta ayakta gazete okuyup, gelişmelerden haberdar oluyor.

Gazeteci Demiröz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, panoların 29 yıldır ilgi görmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. 

"İletişim olanakları ve teknoloji, o günden bugüne çok ilerledi ama buna rağmen uygulamanın sürmesi beni çok mutlu ediyor" diyen Demiröz, "İnternet aracılığıyla habere ulaşabilecekken insanların burada yerel gazeteleri okuması, kentiyle ilgili habere ulaşması çok güzel. Hava kar yağışlı olmasına rağmen vatandaşlarımız ilgi göstermeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

Emekli Öğretmen Sadık Destur da her gün panoya konulan yerel gazeteleri okuduğunu anlattı.

Destur, şunları dile getirdi:

"Yerel gazeteleri okuyarak Çankırı'dan haber alıyoruz. Her ne kadar haberleri internetten takip etsek de burada gazete okumanın tadı çok farklı. Hem sohbet edip hem de haber değerlendirmesi yapıyoruz. Arkadaşları görüyoruz burada. Güncel olayları takip etme şansımız oluyor. Bu, kamu hizmeti, vatandaşlar ücret vermeden memleketi hakkında bilgi sahibi oluyor."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın