Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,572.40
BTC/USDT
70,796.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam, arşiv

Gazeteci Köklü son yolculuğuna uğurlandı

Arkadaşlarıyla kartopu oynarken dükkanının camına kartopu isabet eden bir esnaf tarafından bıçaklanması sonucu hayatını kaybeden Köklü, son yolculuğuna "kartoplarıyla" uğurlandı

19.02.2015 - Güncelleme : 19.02.2015
Gazeteci Köklü son yolculuğuna uğurlandı

ANKARA

İstanbul'da, arkadaşlarıyla kartopu oynarken dükkanının camına kartopu isabet eden esnaf tarafından bıçaklanması sonucu hayatını kaybeden gazeteci  Nuh Köklü, son yolculuğuna uğurlandı. 

Gazeteci Köklü için Etimesgut ilçesi Yukarı Yurtçu Mahallesi Camisi'nde öğle namazını müteakiben, cenaze töreni düzenlendi. 

Törende, taziyeleri gazeteci Köklü'nün annesi Çiğdem Köklü, teyzesi Pakize Kaplan, ablası Hüsniye Köklü kabul etti.

Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, çeşitli meslek sendikaları üyeleri, gazeteci meslektaşları, aile yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

Köklü, cenaze namazının ardından Yukarı Yurtçu Mahallesi Mezarlığı'nda defnedildi. 

Herkes birbirinden nefret eder hale geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, burada yaptığı açıklamada, güzel bir gazeteciyi nefret cinayetine kurban verdiklerini belirterek, "Toplumda herkes birbirinden nefret eder hale geldi. Kutuplaştırıcı bir siyaset dili kullanılıyor, nefret söylemi kullanılıyor, bundan herkesin vazgeçmesi lazım. Bu cinayetlerin önüne geçmemiz lazım. Başta siyasetçilerin, özellikle de Başbakanın, Cumhurbaşkanının nefret söyleminden kutuplaştırıcı dilden vazgeçmesi lazım. Herkese başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da gazeteci Köklü ile üniversite yıllarından beri arkadaş olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Öğrencilik yıllarında aynı ekmeği paylaştık, o derece yakın bir arkadaşımı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Öyle bir toplum haline döndük ki maalesef kartopu sevincini yaşayan insanlara bile bu sevinci yaşatmayan bir nefret içimize yerleşti. Bu nefreti ortadan kaldırmamız lazım. Böyle bir ölümü hak eden arkadaşımız değildi. Gerçekten üretici, söyleyeceği, yaşayacağı çok şey vardı. Ama onu elinden aldılar. Takipçisi olacağız. Katilin yaptığı yanına kar kalmayacak. Mahkemelerinde yer alacağız, bu katilin gereken cezayı almasını sağlayacağız." 

Köklü, İstanbul'da, arkadaşlarıyla kartopu oynadığı sırada dükkanının camına kartopu isabet eden Serkan A. tarafından bıçaklanmıştı.

Göğsünden yaralanan Köklü, kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Muhabir: Fatih Çakmak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın