Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,569.90
BTC/USDT
70,385.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

AA muhabiri koleksiyonunu sergiledi

Gazeteci Hüseyin Kanber'in 15 yıl boyunca müzayedelere katılarak topladığı hisse senedi ve tahvillerden oluşan sergisi Antalya'da açıldı.

30.10.2014 - Güncelleme : 30.10.2014
AA muhabiri koleksiyonunu sergiledi

ANTALYA

Gazeteci Hüseyin Kanber'in 15 yıl boyunca müzayedelere katılarak topladığı hisse senedi ve tahvillerden oluşan sergisi, Antalya'da açıldı. 

Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürlüğünde görev yapan Kanber'in eski belge toplama merakı, büyük bir koleksiyona dönüştü. Kanber, koleksiyonunu sahafları gezerek, ulusal ve uluslararası müzayedelere katılarak satın aldığı belgelerden oluşturdu. 

Koleksiyon, Antalya Büyükşehir Belediyesinin ana sponsorluğunda, Fikret Otyam Sanat Galerisi'nde izlenime açıldı. 

Kanber, sergi açılışı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 yıllık birikimi sergilemenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. 

Hisse senedi ve tahvillerden oluşan koleksiyonunda 120 eserin yer aldığını belirten Kanber, şöyle devam etti:

"Koleksiyonda Osmanlı İmparatorluğu'nda kurulmuş ilk anonim şirket Şirket-i Hayriye'ye ait hisse senetleri, 1800'lü yıllarda başlayan borçlanmalara ait tahvillerin yanı sıra Fransız, İngiliz ve Alman şirketlerine ait farklı alanlarda faaliyet gösteren firmaların hisse senetleri bulunuyor. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde kurulan şirketlere ait hisse senetleri de koleksiyonun nadide parçaları arasında yer alıyor."

Kanber, koleksiyonun herkes tarafından görülmesi için böyle bir serginin açıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Amacımız gençlerimizin tarihimizi bir anlamda görmeleri, öğrenmeleri. Bunların basit bir belge olarak görülmemesini istiyorum. Her birinin bir hikayesi var. Sultan 2. Abdülhamit'in çocukları ve torunları tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulan bir şirkete ait hisse senedi ilk kez burada sergileniyor."

Sergide 1950'den sonraki yıllarda kurulan şirketlere ve devlet borçlanmalarına ait belgelerin de yer aldığını vurgulayan Kanber, "Sergide, Milli Türk Motor Şirketi'ne ait Necmettin Erbakan imzalı hisse senedinin yanı sıra Kıbrıs Türk Barış Harekatı'na para toplamak amacıyla çıkartılan Deniz Baykal imzalı ve 1980 sonrası ülkedeki yatırım çalışmalarını başlatan Turgut Özal imzalı tahviller de görülebiliyor" dedi. 

Kanber'in konuşmasının ardından 9 Kasım'a kadar açık kalacak serginin açılışı gerçekleştirildi.

 

Muhabir: Mustafa Çiftçi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın