Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,571.20
BTC/USDT
70,474.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam, arşiv

İstanbul'da denize açılan 5 kişiden haber alınamıyor

İstanbul'da Kumburgaz sahilinde deniz bisikletiyle açılan 5 kişiden haber alınamıyor.

18.08.2014 - Güncelleme : 18.08.2014
İstanbul'da denize açılan 5 kişiden haber alınamıyor

İSTANBUL

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Korkusuz tarafından Bakırköy ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılıklarına yapılan ön ihbarda, fakültelerinin medeni hukuk asistanı Emine Evin Demir'in 2 erkek kardeşi Serdar Demir ve Doğan Demir ile 3 arkadaşı Yusuf Büyükizgi, Şükrü Kahraman ve Mikail Çelik'in dün saat 14.00'da Kumburgaz sahilinden deniz bisikleti ile açıldıkları ve kendilerinden bir daha haber alınamadığı belirtildi.  

Ailelerin büyük bir telaş içinde olduğu belirtilen yazılı başvuruda, yetkililerden yardım talep edildi.

Bu arada söz konusu kişilerin ailelerinin Kumburgaz sahilinde bekledikleri öğrenildi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, deniz bisikletiyle açılan 5 kişiden haber alınamamasına ilişkin, "Bisikletleri hemen toplatıyoruz ve yasaklıyoruz. Çünkü bunun bir hukuku yok, yetki, denetim, sorumluluk kimde belli değil" ifadesini kullandı.

Akgün, yazılı açıklamasında deniz bisikletlerinin hukuki bir dayanağının olmadığını belirtti.

Bu konuda sorumluluğun kimde olduğunun bilinmediğine değinin Akgün, "Bisikletleri hemen toplatıyoruz ve yasaklıyoruz. Çünkü bunun bir hukuku yok, yetki, denetim, sorumluluk kimde belli değil. Biz üzerimizi düşen sorumluluğu alarak, hukuki karmaşa giderilinceye kadar Büyükçekmece'de deniz bisikletlerini yasaklıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Geçen yıllarda da benzer acı olayların yaşandığını anımsatan Akgün, şunları kaydetti:

"Yasada boşluklar var, hukuki karmaşa var. Denetim ve yetkinin kimde olduğu tam belli değil. Teknik donanımları ne kadar elverişli, ne kadar dayanıklı bunun ölçümü yok. Hukuki boşluktan yararlanan kişiler bu işi yapıyor. Kimin kiraladığına bakmadan insanlara araç kiralıyor. Yüzme bilmeden ya da denizi iyi tanımadan bu araçlar kiralanmamalı. Bunun bir kuralı ve denetimi olması gerekiyor. Konu ile ilgili bütün kurum ve kuruluşlar bir araya gelmeli ve ortak karar almalı. Yasal boşluk varsa o da giderilmeli. Sahillerimizde denize giren, tatil yapan insanlarımızın hayatı tehlitekeye atılamaz."

Olayda ihmal iddiası

Kaybolanlardan Serdar ve Doğan Demir'in kuzeni Bilal Altıntop, aramaların gönüllüler tarafından devam ettiği Parkköy sahilinde gazetecilere yaptığı açıklamada, olayda ihmalin olduğunu savundu. 

Altıntop, deniz bisikleti kiralayan kişinin olaydan çok sonra güvenlik güçlerine durumu haber verdiğini öne sürerek, bu kişinin şikayetinin sadece deniz bisikletinin çalındığı yönünde olduğunu iddia etti.

Bu arada, kaybolan 5 kişinin yakınlarının Kumburgaz Polis Merkezi önündeki bekleyişleri devam ederken, Parkköy civarında vatandaşlarca oluşturulan gönüllü ekiplerin de arama çalışmaları sürüyor.

Muhabir: Muharrem Aksakallı, Sefa Mutlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın