Yaşam, arşiv, arşiv

Türk Kızılayı bayramı savaş bölgelerinde geçirecek

Mağdur ve mazlum halkların umudu olan Türk Kızılayı, bayramı savaşın gölgesinde yaşam mücadelesi veren insanlarla geçirecek.

26.07.2014 - Güncelleme : 26.07.2014
Türk Kızılayı bayramı savaş bölgelerinde geçirecek

GAZİANTEP -  ADEM YILMAZ

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, Türkmenlere ulaştırılmak üzere Gaziantep'ten yola çıkan yardım malzemesi taşıyan tırları uğurladıktan sonra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Telaferli Türkmenler sokaklarda aç ve susuz yaşarken, Gazze'de katliamlar devam ederken bayramı rahat geçiremeyeceklerini söyledi. 

Akar, bayramı yardım çalışmalarıyla geçireceklerini vurgulayarak, yurt içinde de yardım kampanyalarının devam ettiğini kaydetti.

Anlaşmalı oldukları marketlerden aldıkları gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine yönlendirdiklerini ifade eden Akar, "Bu çalışmalarımız bayramda da sürecek. Bayramın ilk gününü İstanbul Darülaceze'de büyüklerimizle geçireceğim. Yaşlılarımıza sahip çıkmamız gerektiğini hatırlatacağım" dedi. 

Yardıma ihtiyaç duyulan yerlerde ekiplerinin hazır tutulduğunu belirten Akar, Gazze'de daimi ofislerinin olduğunu, 2008 yılından beri bu ülkeye aralıksız hizmet verdiklerini anımsatarak, yardımları bu ofis aracılığıyla sürdüreceklerini dile getirdi.

Akar, yurt dışındaki yardımlarının sadece Telafer ve Gazze'yle sınırlı kalmadığını belirterek, "Kırgızistan ve Somali bu olayların gölgesinde kaldı ama Somali'ye de yardımlarımız devam ediyor, bayramda bu ülkeye gıda yüklü gemi göndereceğiz. Afrika'da Somali merkezli yardım yapacağımız yerler var, Somali'de operasyon yaptığımız fabrikalar mevcut, kurduğumuz endüstriyel tesislerimiz var. Dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyaç sahiplerine ve mazlumlara yardımlarımız devam ediyor" diye konuştu. 

"Türk Kızılayı etnik gruplara eşit mesafede"

Suriye sınırındaki operasyonların devam ettiğini vurgulayan Akar, sınırdaki kamplarda barınanların beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşıladıklarını, sıfır noktasından Suriye'de yaşayanlara sürekli yardım gönderdiklerini ifade etti. 

Bu yardımların yüz binlerce ton olarak nitelendirilecek boyutlara ulaştığını aktaran Akar, şöyle devam etti:

"Türk Kızılayı etnik gruplara eşit mesafededir, yardımlarımızı bu anlayışla sürdürüyoruz. Türkmenlere, Kürtlere, Araplara, Şiilere, Sünnilere, Ortodokslara, Süryanilere ve Ermenilere eşit olarak yardım götürdük, götürmeye devam edeceğiz. Hiçbiri arasında asla din ve ırk farkı gözetmiyoruz, gözetmeyeceğiz. Irk ve din ayrımı Türk Kızılayı'nın umdeleri arasında yoktur, böyle bir şeyi kabul etmeyiz. Yardım gönderdiğimiz Türkmenler bizim kardeşlerimizdir, Gazze'deki Araplar da kardeşlerimizdir, diğer taraftan yardıma ihtiyacı olan Süryaniler de bizim kardeşlerimizdir. Yardımlarımızı bu anlayışla sürdürüyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın