Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,194.57
ETH/USDT
3,579.20
BTC/USDT
70,553.00
BIST 100
8,987.10
Yaşam, arşiv

Mavi yolculuğu sevdik

Rekabetin gemi turu fiyatlarını düşürmesi ve Türk limanlarını tercih eden gemi sayısının artışı, yerli turistlerin tatil alışkanlığını mavi sulara yöneltti.

16.06.2013 - Güncelleme : 16.06.2013
Mavi yolculuğu sevdik

ANKARA - Tuğba Özgür Durmaz

Rekabetin gemi turu fiyatlarını düşürmesi ve Türk limanlarını tercih eden gemi sayısının artışı, yerli turistlerin tatil alışkanlığını mavi sulara yöneltti.

Dünya genelinde "cruise" olarak bilinen, özellikle kara turlarından sıkılmış seyahat tutkunlarına heyecanlı ve keyifli bir alternatif sunan gemi turlarında, yerli turistlerin artışa geçen mavi yolculuğu ağırlıklı olarak Ege&Adriyatik, Yunan Adaları, Batı Akdeniz, Doğu ve Batı Karayipler, Ege&Akdeniz, İskandinavya&Baltıklar, Fiyordlar, Transatlantik&Güney Amerika doğrultusunda gerçekleşiyor.

Gemi turlarındaki talep artışını AA muhabirine değerlendiren Pronto Tur Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, "Geçen yılın yüzde 155 artışla erken rezervasyon şampiyonu gemi turlarında, bu yıl yüzde 95 oranında bir yükseliş daha gerçekleşti" dedi.

Toplamda yüzde 250 oranına ulaşan erken rezervasyon artışının en önemli sebebinin İstanbul, Çeşme, İzmir, Kuşadası gibi Türk limanlarını tercih eden gemi sayılarının artması olarak işaret eden Özkar, gemi turu düzenleyen firmaların rekabetiyle düşen fiyatların da bunda etkili olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın