Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,132.60
BTC/USDT
63,762.00
BIST 100
9,915.62
Yaşam

O elin sahibi konuştu

Gazeteci-yazar Çiçek, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinden Fırat Yurdakul'a ödül kazandıran fotoğrafı anlattı.

21.11.2011 - Güncelleme : 21.11.2011
O elin sahibi konuştu

somali cocuk2011

Gazeteci-yazar Çiçek, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinden Fırat Yurdakul'a ödül kazandıran fotoğrafı anlattı.***

İSTANBUL - Eda Fatma Topçu

Anadolu Ajansı foto muhabirlerinden Fırat Yurdakul'un, Çin Haber Ajansı Şinua'nın ''Yoksulluğa Odaklan'' adlı dünya çapındaki fotoğraf yarışmasında ödül alan fotoğraftaki elin sahibi gazeteci-yazar Nevzat Çiçek, ''O el, her ne kadar sembolik olarak benim görünse de, aslında Türkiye'den Somali'ye giden yardımların eli, Kayserili'nin, Yozgatlı'nın, Diyarbakırlı'nın eli...'' dedi.
Dadaf'a gitmeden önce orayı bilen arkadaşlarının kendilerine, fındık, kayısı gibi karınlarını tok tutacak yiyecekler alması önerisinde bulunduğunu belirten Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Nereden ve ne zaman bile aldığımı hatırlamıyorum fakat Dadaf'ı ziyaretimiz sırasında elimi cebime attım ve cebimde fındık olduğunu gördüm. Yanımızda çocuklar olduğu için cebimdekileri çıkartıp onlara uzattım. Aynı anda 23 elin uzandığını gördüm. İlginç olan ise o çocuklar aldıklarını yemiyorlar, ceplerine koyuyorlar, çünkü oradaki çocuklar da Somali'de bulunan çocuklar da, belki de o yiyeceğin ne olduğunu bilmiyor fakat açlık içgüdüsü ile mutlaka alıyorlar.
Orada en çok dikkati çeken noktalardan biri de şuydu ki, çocuğun yüzündeki hiç gitmeyen sinekler. Ve çocuk sizin de gördüğünüz gibi sinekleri kovmuyordu, ikisi de birbirleri ile birlikte yaşamaya alışmışlar artık."

nevzat cicek_2111

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın