Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.60
BTC/USDT
70,448.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Yerli uçak "TRJet" Paris Air Show'da görücüye çıktı

Türkiye’nin yerli uçak üretimi projesi "TRJet"in uluslararası basın tanıtımı, Paris Air Show 2015 Havacılık Fuarı'nda yapıldı.

16.06.2015 - Güncelleme : 16.06.2015
Yerli uçak "TRJet" Paris Air Show'da görücüye çıktı

PARİS

Türkiye’nin yerli uçak üretimi projesi "TRJet"in uluslararası basın tanıtımı Paris Air Show 2015 Havacılık Fuarı'nda yapıldı.

Toplantıya proje ortaklarından Esen Sistem Entegrasyon (ESENSİ) yetkilileri, 328 Support Services direktörü Dave Jackson, Sierra Nevada Corporation (SNC) yetkilileri katıldı.

Basın toplantısında konuşan proje koordinatörü ESENSİ Genel Müdürü Cem Uğur, "Binlerce kişinin çalışmasını sağlayacak çok önemli bir proje. Daha da ötesi dünyada 10'dan az ülkenin gerçekleştirdiği bir başarıya imza atmış olacağız" dedi.

Uçakla ilgili Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI) başta olmak üzere bazı yerli üreticilerle çalışacaklarını belirten Uğur, "Bilindiği gibi 32 ve 60 yolcu kapasiteli 2 tip uçağın üretimi yapılacak. Maksimum yerli katkı 60 kişilik '628' uçağı için gerçekleştirilecek. 628 uçağı için potansiyel üreticilerle görüşmeye başladık" diye konuştu.

"Şimdiden sipariş almaya başladık"

Fuarda Türkiye'nin projesinin büyük bir ilgiyle karşılandığına işaret eden Uğur, tanıtıma yabancı gazetecilerin yoğun katılımına dikkati çekti.

Uğur, "Türkiye'nin yaptığı yatırımları ve projeyi anlamaya çalışıyorlar. Ticari bir uçak üretiyorsanız burası doğru bir yer. Birtakım siparişleri şimdiden almaya başladık. Projedeki 32 kişilik "328" uçağının üretimi 2019'da bitirilecek. Planlarımızda bir değişiklik yok. Fuarda büyük üreticilerle görüşüyoruz. Verdiğimiz sözde duracağız. Kesinleşmemekle birlikte Ankara Kazan'daki havacılık tesislerinin üretim merkezi olması planlanıyor."

Türkiye'de yeni nesil 32 ve 60 kişi kapasiteli ticari uçak üretimini öngören proje Türkiye Cumhuriyeti, ABD merkezli uzay ve havacılık sistemleri şirketi Sierra Nevada Corporation (SNC) ve 328 Support Services GmbH (328 SSG) işbirliği ile gerçekleştirilecek.

Proje, Türkiye'nin mevcut sivil havacılık sektörünün büyümesini desteklemenin yanı sıra ülkenin dünya havacılık pazarına açılmasını sağlayacak.

Muhabir: Onur Usta

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın