Kültür, arşiv

Sanatçı Erol Büyükburç yaşamını yitirdi

Türk pop müziği sanatçısı Erol Büyükburç, İstanbul'daki evinde ölü bulundu.

12.03.2015 - Güncelleme : 12.03.2015
Sanatçı Erol Büyükburç yaşamını yitirdi

İSTANBUL

Türk pop müziği sanatçısı Erol Büyükburç, evinde ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre, ihbar üzerine sanatçının Beşiktaş Bebek Yokuşu'ndaki evine giden polis ve sağlık ekipleri, 79 yaşındaki Büyükburç'un hayatını kaybettiğini belirledi. 

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin sanatçının evindeki incelemeleri sürüyor.

Cenaze Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü

İhbar üzerine sanatçının Beşiktaş Bebek Yokuşu'ndaki evine giden polis ve sağlık ekipleri incelemelerde bulundu. Hayatını kaybettiği belirlenen Büyükburç'un evine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracı geldi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan sanatçının menajeri Osman Nuri Yazıcı, Adli Tıp Kurumu'na götürülmesine gerek duyulmayan cenazenin, Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi'ne kaldırıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Aslında Erol Büyükburç'un iki evi var. Kızıyla da birlikte yaşıyordu. Dün akşam beraberdik. Kızı ve Erol Bey ile yemek yemiştik. Ardından onu evine bıraktık. Sabah da alacaktım. Hatta bugün Bursa'da konserimiz olacaktı. Telefonlara cevap vermeyince içeri girdik ve ölmüş olduğunu anladık."

Büyükburç'un kızı Evren Erol Büyükburç ise Büyükburç'un sağlık problemleri bulunduğunu belirterek "Kalp rahatsızlığı vardı ve stent takılmıştı daha öncesinde. Şeker ve tansiyon rahatsızlığı da mevcuttu. Çok çok yorgun düşmüştü konserleri nedeniyle. Ben hep kendisini uyarırdım, çok yoruyordu kendisini. 'Babacığım ne olur biraz yormasan kendini, biraz daha rölantide çalışsan' derdim ama mümkün olmadı. Çalışmayı çok severdi kendisini sanatına adamış bir insandı. Şimdi annemle kavuştular" diye konuştu.

Büyükburç, cenaze törenini henüz kararlaştırmadıklarını, büyük ihtimalle cumartesi günü yapılacağını da sözlerine ekledi. 

Büyükburç'un son provası

Büyükburç ile çalışan müzisyen Ahmet Pekmezcioğlu da Kadıköy'deki stüdyolarında dün 12.00-18.00 saatleri arasında bugün Bursa'da verecekleri konserin provasını yaptıklarını söyledi. 

Pekmezcioğlu, "Dün gayet iyiydi, hiçbir şeyi yoktu. Hatta o kadar iyiydi ki şarkılarını söylerken oynuyordu. Bugün öğle saatlerinde Bursa'ya konsere gidecektik. Açıkçası çok zor. Allah rahmet eylesin" dedi.

Sanatçı Büyükburç'un provada Dean Martin, Sinatra gibi birçok ünlü isminin söylediği "Sway" başlıklı şarkıyı seslendirdiğini belirten Pekmezcioğlu, şarkıyı Türkiye'de ilk okuyan kişinin Ajda Pekkan olduğunu kaydetti. 

Ahmet Pekmezcioğlu, "Sway" adlı eseri Meksikalı Pablo Beltran Ruiz'in 1953'te bestelediği mambo tarzındaki parça olan "Quien Sera"nın İngilizce versiyonu olduğunu aktardı.

"Kapıyı çilingir ile açtık"

Büyükburç'un menajeri Osman Nuri Yazıcı, Büyükburç'un evinin önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gece beraber yemek yediklerini belirtti. Bursa'da konser vermeyi planladıklarını aktaran Yazıcı, "Şekeri vardı, kalbinde stent vardı. Dün gece gayet iyiydi, çok mutluydu. Bugün telefonlarını açmadı. Daha sonra biz gelerek evine kapıyı çilingir ile açtık" diye konuştu. 

Bir gazetecinin "İntihar gibi söylentiler var" şeklindeki sorusuna "Saçmalamayın" yanıtını veren Yazıcı, sanatçının normal şekilde hayatını kaybettiğini aktardı. Yazıcı, Adli Tıp incelemesine de gerek duyulmadığını ifade etti. 

Erol Büyükburç'un birlikte sahne aldığı sanatçı Rıdvan Çelenk de çok üzgün hissettiğini kaydederek, "Çok neşeliydi. Çok kendine dikkat ediyordu. Turneler, konserler, her şey çok güzeldi. Çok kötü oldu" dedi. Piyanist Ahu Yıldırım da çok üzgün olduğunu söyledi.

Sanatçının komşularından Hediye Küçük ise son olarak 1 hafta önce Erol Büyükburç ile karşılaştıklarını belirterek, "Çok beyefendi bir insandı. Her zaman konuşur, selamlaşırdı" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek'ten başsağlığı mesajı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türk pop müziği sanatçısı Erol Büyükburç'un vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Çiçek, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Türk pop müziğinin değerli sanatçılarından Erol Büyükburç'un vefatından büyük üzüntü duydum. Pop müziğinde çığır açan, genç kuşaklara örnek olan değerli sanatçımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Sanat camiamızın başı sağolsun."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk pop müziği sanatçısı Erol Büyükburç'a rahmet diledi.

Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükburç'un ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Büyükburç'a rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, ailesiyle müzik ve sanat dünyasına da başsağlığı temennisinde bulundu.

DSP Genel Başkanı Türker

DSP Genel Başkanı Masum Türker ise mesajında, ömrünü müziğe adayan Erol Büyükburç'un vefatı nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Büyükburç'a Allah'tan rahmet dileyen Türker, sanatçının ailesi, sevenleri ile sanat dünyasına sabır ve başsağlığı dileklerini iletti.

Muhabir: Halil Demir-Etem Geylan-Hatice Şenses Kurukız-Mehmet Tosun-Duygu Can

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın