Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,152.40
BTC/USDT
63,146.00
BIST 100
9,915.62
Kurumsal Haberler, arşiv

AA MINDS International üyesi oldu

Anadolu Ajansı, yüzüncü yıl vizyonu kapsamında, dünyanın önde gelen haber ajansları birliği olan Mobil Haberleşme ve Haber Data Hizmeti (MINDS International) adlı kuruluşa üye oldu.

20.05.2014 - Güncelleme : 20.05.2014
AA MINDS International üyesi oldu

İSTANBUL

Anadolu Ajansı, yüzüncü yıl vizyonu kapsamında, dünyanın önde gelen haber ajansları birliği olan Mobil Haberleşme ve Haber Data Hizmeti (MINDS International) adlı kuruluşa üye oldu.

AA’nın uluslararası alandaki etkinliğini artırma çalışmaları kapsamında AA Kurumsal İletişim Direktörlüğü tarafından yürütülen süreç sonucunda platform üyesi 18 ajansın tamamı, AA’nın üyeliği lehine oy kullandı. Anadolu Ajansı böylece;  Agence France-Presse (AFP), Associated Press (AP), dpa, KYODO gibi sayılı ajansların da üyesi olduğu uluslararası bir işbirliğinin parçası oldu.

AA'nın üyeliğini değerlendiren Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Çulcuoğlu, "AA olarak Genel Müdürümüz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Öztürk'ün çizdiği 2020 vizyonu çerçevesinde dünyanın ilk 5 haber ajansı olma hedefimize hızla ve etkin olarak yaklaşıyoruz" dedi.

9-10 Nisan'da Madrid'de yapılan MINDS toplantısına AA’nın özel davetli olarak katılımı ve akabinde bir seneye yakın süren üyelik sürecinin, 2 ay gibi kısa bir sürede, tüm MINDS üyesi dünyanın seçme haber ajanslarının isteği ile gerçekleşmesinin, Anadolu Ajansı'nın uluslararası arenada ne kadar etkin bir  noktaya geldiğinin göstergesi olduğunu vurgulayan Çulcuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın seçme haber ajansların dijital stratejiler, yeni ürünler, editoryal değişimler gibi konuları değerlendirip, küresel medyadaki değişimlere bağlı olarak yeni fikirleri paylaştığı bu platformda AA, Doğu Avrupa , Balkanlar, Ortadoğu ve Afrika’nın en etkin ve en büyük haber ajansı olarak etkin rol oynayacak."

AA'nın bu büyük ailenin bir parçası olmasından memnuniyet duyduğunu söyleyen MINDS International Yönetim Kurulu Direktörü Wolfgang Nedomansky, AA'nın yapacağı işbirlikleri sayesinde daha fazla büyüyeceğini ve daha etkin rol oynayacak bir duruma geleceğini kaydetti. Nedomansky, "AA, MINDS International ile yeni işbirlikleri kurup, birçok alanda yenilik fırsatları yakalayacaktır" dedi.

Nedomansky, büyümenin, imkanları akıllıca kullanmaktan geçtiğini belirterek, "Şahsen AA'nın, MINDS'dan büyük karlar elde edeceğinden emin oldum. En önemli faktör, ajansın MINDS bünyesindeki doğru insanlarla işbirliği kurması olacaktır ki ben de Sayın Çulcuoğlu ile ilgili bir toplantı yapmayı planlıyorum. İkinci faktör ise MINDS dahilindeki çalışmalarda aktif bir şekilde yer almak ve fırsatları değerlendirmek olacaktır" dedi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın