Spor, spor gündemi, Dünyadan Spor

Sharapova Avustralya Açık'ta elendi

Tek kadınlarda 3 numaralı seribaşı Sharapova, 20 numaralı seribaşı Cibulkova'ya yenilerek turnuvaya 4. turda veda etti

20.01.2014 - Güncelleme : 20.01.2014
Sharapova Avustralya Açık'ta elendi

MELBOURNE

Sezonun ilk "grand slam" tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek kadınlarda 20 numaralı seribaşı Dominika Cibulkova, 3 numaralı seribaşı Maria Sharapova'yı 2-1 mağlup ederek, adını son 8 isim arasına yazdırdı.

Rod Laver Arena’da 22 derece hava sıcaklığında oynanan tek kadınlar 4. tur maçında, 2008 şampiyonu Rus Maria Sharapova ile buradaki en iyi derecesini 2009'da 4. tura yükselerek elde eden Slovak Dominika Cibulkova karşılaştı.

Oyuna hükmeden taraf olan ve servislerinden daha yüksek oranda puan çıkaran Sharapova, 3 kez servis kırdığı ilk seti 6-3 kazandı. İkinci sette rakibinin servislerini daha iyi karşılayan ve daha fazla "winner" üreten Slovak tenisçi, 42 dakika süre seti 6-4 aldı ve maça denge geldi (1-1).

Final setinde kortta, oyunun iplerini yeniden eline almak isteyen bir Sharapova vardı ancak 7 çift, 19 da basit hata yapan Rus raketin hatalarından faydalanan Cibulkova, seti 6-1, karşılaşmayı da 2-1 kazanarak Avustralya Açık'ta ilk kez çeyrek finale yükseldi.

Böylece 1 numaralı seribaşı Serena Williams'ın ardından 3 numaralı seribaşı Sharapova da 4. turda turnuvanın dışında kaldı.

Sharapova ile yaptığı 6. maçta 3. galibiyetini alan Cibulkova, çeyrek finalde Jelena Jankovic'i yenen Simona Halep ile oynayacak.

Azarenka yoluna devam etti

Rod Laver Arena'da oynanan bir diğer tek kadınlar 4. tur mücadelesinde, 2 numaralı seribaşı Belaruslu Victoria Azarenka ile 13 numaralı seribaşı ABD'li Sloane Stephens karşı karşıya geldi.

Son 2 yılın şampiyonu Azarenka, rakibini 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yendi ve geçen yıl yarı finalde elediği Stephens'ı bu kez de 4. turda turnuvanın dışına itti.

Azarenka, sonraki turda 5 numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska ile Garbine Muguruza arasındaki maçın galibiyle son 4'e kalma mücadelesi verecek.

Muhabirler: Recep Şakar / Hüseyin Burak Demirer

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın