Dolar
32.33
Euro
35.14
Altın
2,156.18
ETH/USDT
3,362.50
BTC/USDT
64,664.00
BIST 100
8,718.11
Gündem

'Terör örgütleri İslam'a gölge düşürüyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dininin barış dini olduğunu vurgulayarak, "Başta DAİŞ gibi terör örgütleri, İslam'a gölge düşürmektedir. Yaptıkları uygulamaların bizim dinimizde yeri yoktur" dedi.

İlhan Toprak  | 07.10.2015 - Güncelleme : 07.10.2015
'Terör örgütleri İslam'a gölge düşürüyor'

Tokyo
TOKYO

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Japonya'ya yaptığı iki günlük resmi ziyaretinin ilk durağı başkentteki Tokyo Camisi ve Türk Kültür Merkezi oldu. 

Akşam namazını burada kılan Erdoğan, ardından cemaatle tokalaşarak bir süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Erdoğan, Tokyo Camisi ve Türk Kültür Merkezinden ayrılırken yaptığı açıklamada, İslam dininin bir barış dini olduğunu vurgulayarak, "Dinimizin çağrısı bellidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Barış dini olmanın ötesinde de tüm dünyaya verdiği mesajlarla temelde insanlığın şu anda içinde bulunduğu bu terörün egemen olduğu dönemlerde, İslam'ın bu barış çağrısı, tamamıyla savaşlardan uzak olan bir dünyanın kurulmasına yönelik çağrısı, inanıyorum ki her geçen gün artarak daha fazla kabul görecektir" diye konuştu. 

İslam dininin bu çağrısına gölge düşüren ve İslam adı altında ortada dolaşan malum terör örgütü ya da örgütlerinin olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Bu terör örgütleri de ne yazık ki dinimize gölge düşürüyor. Başta DAİŞ gibi terör örgütleri, bunlar İslam'a gölge düşürmektedir. Yaptıkları uygulamaların bizim dinimizde zerre kadar yeri yoktur" ifadesini kullandı. 

Batı dünyasının da İslam dinine gölge düşürmeye yönelik kampanyalarına dikkati çeken Erdoğan, "Örneğin işte sıfatlar getirerek, 'İslami terör'... Ama bir Hristiyan terör demiyorlar, bir Musevi terör demiyorlar. Bunların içinde benzer şeyler çok oluyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada insanları insan olduğu için sevdiği, nizami noktada her türlü olumlu yaklaşım gösterdiği bir dünyayı birlikte kurmayı temenni ettiğini vurgulayarak, "İşte şu anda biz eğer 2,5 milyon mülteciyi Türkiye’de ağırlıyorsak, misafir ediyorsak ki bunun 2 milyon 200 bini Suriye, 300 bini Iraklıdır. Bu hem İslami hem insani hem vicdani görevimiz olarak yaptığımızdır" diye konuştu.

Muhabir: İlhan Toprak Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.