Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,524.90
BTC/USDT
69,636.00
BIST 100
9,089.25
Gündem

'Tek terörist kalmayana kadar mücadele devam edecek'

İçişleri Bakanı Selami Altınok, asker ve polisin her an görevinin başında olduğunu vurgulayarak, "Dağda ve şehirde tek terörist kalmayana kadar bu mücadeleyi devam ettirmeye de kararlıyız" dedi.

Ensar Özdemir  | 03.10.2015 - Güncelleme : 05.10.2015
'Tek terörist kalmayana kadar mücadele devam edecek'

GAZİANTEP 

Gaziantep'te bir otelde düzenlenen "26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Güvenlik Tedbirleri Gaziantep Bölge Toplantısı"nda konuşan İçişleri Bakanı Selami Altınok, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere de değinerek, savaşlardan kaçan milyonlarca insanın "istikrar adası" ve "sığınılacak bir liman" olarak gördükleri Türkiye'ye sığındıklarını anımsattı.

Türkiye'nin, bu topraklarda yaşayan tüm insanları etnik kimliğine bakmaksızın "kardeş" olarak bildiğini, bin yıldır da bu kardeşliğin yaşatıldığını belirten Bakan Altınok, bu kardeşliğin yaşatılmasında kararlı olunduğunu vurguladı.

Selami Altınok, şöyle devam etti:

"Ancak, bu medeniyet mirasından nasibini almamış, insanları yaşatmak yerine öldürmeyi, masum canlara kıymayı marifet bilen terör örgütü ve destekçileri, bu topraklardaki kardeşliğe suikast düzenleme çabası içerisindedir. Son dönemlerde kalleşçe düzenlediği terör eylemleriyle bölgede yaşayan masum vatandaşlarımızı, çocuklarımızı katleden bu eli kanlı terör örgütü, ülkemizde askerimize, polisimize, jandarmamıza tuzak kuruyor, haince ve sinsice saldırılarla insanlarımızın yüreğine ateş düşürerek, kardeşi kardeşe düşman etmeye çalışıyor. Terör örgütü bu menfur amacına hiç bir zaman ulaşamayacaktır. Vatandaşımız müsterih olsun. Milletimiz güçlüdür, devletimiz güçlüdür. Askerimiz, polisimiz, jandarmamız her an görevinin başındadır. Dağda ve şehirde tek bir terörist kalmayana kadar bu mücadeleyi devam ettirmeye de kararlıyız."

Seçim güvenliği

Seçim günü ve sonrası alınacak güvenlik tedbirlerinin planlandığını kaydeden Altınok, seçimde milli iradenin sandığa tam olarak yansımasının, terörle mücadelenin kararlı bir şekilde devam ettirilmesi bakımından son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Bakan Altınok, "Vatandaşımızın hiç bir baskı altında kalmadan hür iradesini kullanarak tercihte bulunması, seçimlerdeki birincil önceliğimizdir. Bunu sağlamak için her türlü tedbiri alıyoruz. Almaya da devam edeceğiz. Seçimlerin güven içinde yapılması için seçim günü 385 bin personelimiz görev başında olacaktır" diye konuştu. 

Muhabir: Ensar Özdemir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.