Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,216.48
ETH/USDT
3,585.70
BTC/USDT
71,219.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Rus Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

26.11.2015 - Güncelleme : 27.11.2015
Rus Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

ANKARA

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Rusya'daki temsilcilikleri ve ülkedeki Türk şirketlerinin fiziksel saldırılara maruz kaldığının hatırlatıldığı ifade edildi.

Açıklamaya göre, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'un Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, "kabul edilemez" olarak nitelendirilen bu durumdan duyulan rahatsızlığa dikkat çekildi.

"Son günlerde Rusya'daki temsilciliklerimizin ve bu ülkedeki Türk şirketlerinin, protesto gösterisi adı altında fiziksel saldırılara maruz kaldığını üzülerek görmekteyiz" ifadelerinin yer verildiği açıklamada, gösterilerin başlamasıyla Rusya'daki tüm misyonların ilgili Rus makamlarıyla temas kurarak ilave güvenlik tedbirlerinin ivedilikle alınmasını talep ettiği kaydedildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Esasen yabancı misyonların güvenliğinin her koşulda temini, uluslararası hukuk uyarınca, ev sahibi ülkenin hukuki mükellefiyetidir. Kabul edilemez bulduğumuz bu durumdan duyduğumuz rahatsızlık, Dışişleri Bakanlığına çağrılan Rusya'nın Ankara Büyükelçisinin dikkatine getirilmiştir."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.