Dolar
32.56
Euro
34.82
Altın
2,321.19
ETH/USDT
3,132.70
BTC/USDT
64,059.00
BIST 100
9,722.09
Gündem, arşiv

Pamir son yolculuğuna uğurlandı

Zekeriyaköy'de kaybolduktan sonra komşu evin havuzunda ölü bulunan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'in cenazesi, Zekeriyaköy Camisi'nde kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

06.04.2014 - Güncelleme : 06.04.2014
Pamir son yolculuğuna uğurlandı

İSTANBUL

Beşevler Sitesi'ndeki evinden önceki gün sabah saatlerinde anne ve babası uyurken çıktıktan sonra kaybolan ve yaklaşık 30 saat süren arama kurtarma çalışmalarının ardından komşu evin havuzunda ölü bulunan Pamir Dikdik'in cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin tamamlanmasının ardından babası tarafından teslim alınarak evine getirildi.

Baba Serdar Dikdik, "Benim oğlum, ben taşıyacağım" diyerek oğlunun tabutunu omuzuna alarak evlerine taşıdı.

Pamir Dimdik'in cenazesi, daha sonra cenaze töreninin düzenlendiği Zekeriyaköy Merkez Camisi'ne götürüldü.

Törene, Pamir Dikdik'in babası Serdar ve annesi Süverçe Dikdik ile yakınları ve vatandaşlar katıldı. Pamir'in tabutunun üzerine, "Meleğimiz, daima kalbimizdesin" yazılı çiçek konuldu. 

"Meleğimi kaybettim"

Törende, güçlükle ayakta durduğu görülen anne Süverçe Dikdik, "Destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Baba Serdar Dikdik de oğlunu arama çalışmalarında emeği geçen İstanbul Valiliği, Sarıyer Belediyesi, bütün sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşlara teşekkür ederek, "Ayağınızı, elinizi öpeyim, Allah razı olsun. Meleğimi kaybettim, diyecek bir şeyim yok. Herkes insanlığını gösterdi. Gönül isterdi ki hiçbiriniz beni görmeseydi de ben pazar günü çocuğuma balon şişirseydim. Allah razı olsun, herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Törene katılan eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise çok acılı bir günde olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Allah kimseye evlat acısı vermesin. Türkiye'de kimin evinde havuz olursa olsun, kenarını mutlaka çevirmesi lazım ve tedbir alması lazım. Bir daha böyle olayların yaşanmaması için havuzların kenarlarına çocuklarımızın giremeyeceği ölçüler içerisinde tedbir almak lazım. Babaya ve anneye de büyük sabır diliyorum. Belediye başkanlığı yapmış bir arkadaşınız olarak mutlaka tedbir almasının üzerinde duruyorum."

Pamir Dikdik'in tabutu, ikindi vakti kılınan namazın ardından babası Serdar Dikdik ve sevenleri tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Dikdik'in cenazesi, daha sonra dedesinin de mezarının bulunduğu belirtilen Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Muhabir: Muharrem Aksakallı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın