Dolar
32.39
Euro
35.13
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.60
BTC/USDT
70,824.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Malatya'da 5.0 büyüklüğünde deprem

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Cüneyt Kemal Özkök  | 29.11.2015 - Güncelleme : 30.11.2015
Malatya'da 5.0 büyüklüğünde deprem

Ankara

 MALATYA

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, Hekimhan ilçesinde saat 02.28'de 5.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem 21,73 km derinliğinde oluştu. 

Can kaybı yaşanmadı

İlk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Hekimhan ilçesine bağlı Yarlızca Dursunlu Mahallesi'nde oturan 7 yaşındaki Berk Keçeli deprem sırasında çatlayan duvardan düşen parçaların başına isabet etmesi sonucu yaralandı. Ambulansla Hekimhan Devlet Hastanesine kaldırılan çocuğun durumunun iyi olduğu öğrenildi. 15 kişinin de panik nedeniyle hastaneye başvurduğu bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri ilçede inceleme yaptı.

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin ardından vatandaşların korkarak evlerinden dışarı çıktığını söyledi.

Depremde bazı evlerin hasar gördüğünü belirten Millioğulları, "Geldik, gördük beton 3 katlı evler çatlamış. Herhangi bir can kaybımız yok. Hastaneye başvuranlar var. Bazı vatandaşların evlerinde raflardaki malzemeler yere dökülmüş. İnsanlar panik nedeniyle sokaktalar. Buna şükür ediyoruz. Gelen mala gelsin. Biz de elimizden geldiği kadar vatandaşlarımızla ilgilenmeye çalışıyoruz" dedi.

Mahalle sakini Kurtuluş Özgür, deprem sırasında çok korktuklarını, gürültüyle sarsılmaya başladıklarını anlatarak, "Yağmurun altında kendimizi dışarıda bulduk. Üzerimize kıyafeti de sonradan evimize korkarak girip aldık. Evlerimizi içerisi girilecek gibi değil. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Sürekli deprem oluyordu ama hiç böyle olmamıştı" diye konuştu.

Depremin ardından saat 05,59'a kadar çeşitli büyüklüklerde pek çok artçı deprem oldu. 

Muhabir: Cüneyt Kemal Özkök, Mustafa Cahit Çavdar, Volkan Kaşik, Naim Boşkut 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın