Gündem, #SalihMahmudLeyla

Halep Muhabiri Salih için AA'da anma töreni düzenlendi

Halep'te bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren AA Halep muhabiri Leyla için Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'nde anma töreni düzenlendi.

Duygu Yener  | 09.10.2015 - Güncelleme : 09.10.2015
Halep Muhabiri Salih için AA'da anma töreni düzenlendi

Ankara

ANKARA

Halep kırsalındaki Hıreytan ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren Anadolu Ajansı Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla için, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda anma töreni düzenlendi. 

Törene katılan AA Genel Müdürü Şenol Kazancı, yaptığı konuşmada, Salih Mahmud Leyla'nın 27 yaşında, yeni evli ve bebek beklediğini, savaş muhabirliği eğitimi de aldığını belirterek, "Arkadaşımızı rahmetle anıyoruz. Bizim açımızdan son derece acı veren bir hadise" diye konuştu.

Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Metin Mutanoğlu ile beraber daha önce bir televizyon kanalında çalıştıkları dönemde teknolojik gelişmeleri takip etmek amacıyla Katar'daki El Cezire televizyonuna gittiklerini aktaran Kazancı, şunları kaydetti: 

 "Orada kameralar, dekor, barkovizyon ve mikrofonları incelemeyi düşünürken adamlar bizi küçücük bir odaya aldılar. El-Cezire Arapça Müdürü dedi ki, 'bunları başka bir yerde görebilirsiniz, gezdiğiniz tüm alanları başka bir yerde görebilirsiniz, bunu sadece burada görebilirsiniz ' dedi ve küçücük bir müzeye benzer bir alan gösterdi. Orada delik bir kask, üzerine kan sıçramış bir kamera ya da fotoğraf makinesi ve bir yelek sergiliyorlar. 'El-Cezire'yi başka bir haber televizyonundan ayıran şey, para ile alınabilecek diğer unsurlar değil, teknolojik alet değil, budur. Bizde bu vardır ' dedi. Ben tuhaf bir biçimde şu acıyla birlikte çalışanımızın, böyle bir gururu yaşadıklarını düşünüyorum. Kendisini bir kez daha bizi diğer haber ajanslarından ayıran bir imkan sağladığı için şükranla rahmetle anıyorum. Ajans, hem kendisinin hem de ailesinin yanında oldu. Bundan sonra da ailesinin yanında olacağız. Hatırasını en güçlü şekilde yaşatmanın bir yolunu hep birlikte bulacağız. Hepimizin başı sağ olsun."

Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Ömer Faruk Tokat da Anadolu Ajansı olarak Leyla için Allah'tan rahmet diledi, ailesine sabır temennisinde bulundu. Tokat, "Olayın ilk duyulduğu andan itibaren Genel Müdürümüz Kazancı, Genel Müdür Yardımcımız Mutanoğlu olmak üzere bütün birimlerimiz, bütün idarecilerimiz çok yakından ilgilendiler. Gaziantep Bölge Müdürümüz aile ile yakından ilgileniyor. Biz Anadolu Ajansı camiası olarak Cenabı Allah'tan duaların kabul olduğu cuma saatinde rahmet diliyoruz ve Anadolu Ajansı camiasına sabırlar diliyoruz" dedi. 

Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel de bugün gazetecilik mesleğinin kötü günlerinden birinin yaşandığını ifade ederek, "Arkadaşımız Leyla bizim görsel haberlerin çok değer verdiği ve Ortadoğu'da çok zor koşullarda görev yapan bir arkadaşımızdı. Görsel işleri yapan gazetecilerin amacı gerçekleri göstermek ve bunun için bazen hayatımızı tehlikeye atabiliyoruz. Mahmud Leyla da bunlardan birisiydi. Memleketinde yaşanan acıları göstermek için hayatını riske atıyordu. Fotoğrafları Suriye'de yaşananların tarihi bir belgesi anlamında önem taşıyor" şeklinde konuştu. 

Sel, iki yıl önce gerçekleşen dünya haber fotoğrafçılarının katıldığı bir festivalde Leyla'nın Halep'te yaşananların gösterildiği fotoğraflarının 10 bin kişi tarafından ayakta alkışlandığını söyledi. 

Leyla ile birlikte görev yapan Suriye Haberleri Koordinatörü Ali Demir de kendisi ile yaşadıklarını anlatırken konuşmakta zorlandı. Demir, "5 yıldan beri Salih ile beraber çalışıyorum. Savaş haberciliğine çağrıldığında bir haftalık evliydi, şu an bebeği olacak. Söyleyecek söz bulamıyorum" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Muhabir: Duygu Yener

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın