Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,532.70
BTC/USDT
69,892.00
BIST 100
9,086.63
Gündem

'Bölgeye bin 24 ünite kan daha ulaştırıldı'

Türk Kızılayı tarafından, terör saldırısının ardından, hastanelere günlük gönderilen 5 bin ünite kana ek olarak bin 24 ünite kanın daha ulaştırıldığı bildirildi.

Yıldız Aktaş, Yeşim Sert Karaaslan  | 10.10.2015 - Güncelleme : 11.10.2015
'Bölgeye bin 24 ünite kan daha ulaştırıldı'

ANKARA

Türk Kızılayının, şu ana kadar günlük rutin gönderilen 5 bin üniteye ilave olarak bin 24 ünite kanı hastanelere sevk ettiği belirtilen açıklamada, Türk Kızılayının tedavi altına alınan yaralılar için hastane yetkilileriyle iletişime geçtiği vurgulandı.

Hastane yetkililerine şu ana kadar işlemleri tamamlanmış 3 bin ünite kanın daha hizmete hazır olduğu ifadelerine yer verilen açıklamada, ülke çapına yayılmış 17 Bölge Kan Merkezinde ise  tüm testleri yapılarak kullanıma hazır hale getirilmiş 19 bin 500 ünite kanın bulunduğu kaydedildi. 

Açıklamada, "Türk Kızılayı özellikle Ankara başta olmak üzere tüm ülkedeki kan merkezlerinde kan bağışı kabul işlemlerini sürdürmektedir" ifadesine yer verildi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın görüşlerinde yer aldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Önümüzdeki saatler için kan stoklarını sürekli kontrol altında tutan Türk Kızılayı, yaralıların tedavisi devam ederken gerekli olabilecek kan talebi için de vatandaşlardan kan alımını sürdürüyor. Kan, alındıktan sonra yaklaşık 8 saatlik işlem ve test süreci gerçekleştirilmektedir. Acil durumlarda verilen kan stoklardan kullanılmaktadır. Yaşananlar da göstermiştir ki kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Ülke genelinde ekiplerini harekete geçiren Kızılay, çok sayıda yaralının tedavi altında olduğu Ankara'da ise alarm durumunu korumakta, tüm birimlerinde kan bağışı kabul işlemlerini sürdürmektedir."

Açıklamada, vatandaşlardan alınan kanların laboratuvar testlerinden geçirilmesinin ardından, hızla hastanelere gönderilmeye devam edeceği de vurgulandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın