Dolar
32.39
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.10
BTC/USDT
70,864.00
BIST 100
9,079.97
Dünyadan Spor, ankara'da terör saldırısı

'Bilinçli ve hain bir saldırıdır'

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Ankara'daki patlamaya ilişkin, "Bu Türkiye'nin birliğine, beraberliğine, huzuruna yapılmış melun bir saldırıdır, hain bir saldırıdır, bilinçli bir saldırıdır" dedi.

İbrahim Süzer  | 10.10.2015 - Güncelleme : 10.10.2015
'Bilinçli ve hain bir saldırıdır'

Denizli

DENİZLİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gazetecilere yaptığı açıklamada, sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği yürüyüşteki patlamanın nasıl gerçekleştiği konusunda araştırmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Patlamada ölenlerin ve yaralananların olduğunu belirten Zeybekci, "Ölen sayısı inşallah o kadar değildir. Bizim duyduğumuz kadar değildir. Ama burada önemli olarak söylemeye çalıştığım şey, hep beraber söylemeye çalıştığımız şey, Türkiye olarak çok önemli günlerden geçiyoruz, çok hassas günlerden geçiyoruz" diye konuştu.

"Bu Türkiye'nin birliğine, beraberliğine, Türkiye'nin huzuruna yapılmış melun bir saldırıdır, hain bir saldırıdır, bilinçli bir saldırıdır" ifadesini kullanan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Bilerek, kasten, nereden, ne şekilde, nereyi kastettiği, nereyi kırmak istediği, ne yapmak istediği çok malum bir saldırıdır. Bu saldırı, özellikle bizim yaşımızdakiler gayet iyi bilirler. Yani bunun, Maraş'taki saldırı, 12 Eylül öncesinde yaşadığımız birlik, beraberlik ve kardeşliğe yapılan saldırı, sonraki dönemlerde her şey farklı, pozitif bir yere gideceğinde bir anda 40 askerin indirilerek kurşuna dizilmesi gibi veyahut da 7 Haziran seçimlerinden sonra Mecliste belirli bir görüşü temsil ettiğini iddia edenlerin, 80 milletvekiliyle Meclise girdikten sonra silahlanma talimatı ve emrini almasıyla, Türkiye'de huzuru bozacak, Türkiye'nin birlik ve beraberliğine kasteden, hemen hemen aynı yöntemle, bilinçle ve kaynaktan alınan bir saldırı talimatı olduğunu düşünüyoruz."

"Birlik ve beraberlikle habislerden kurtuluruz"

Bakan Zeybekci, bu hastalığın kökünü kurutacak ilacın, birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu vurguladı.

"Her şeyimizle, bütün zenginlikleriyle omuz omuza, kol kola olunduğu sürece, böyle hastalıklardan, habislerden kurtuluruz, inşallah kurtulacağız" diyen Zeybekci, patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi.

Sakin olunması gerektiğini vurgulayan Zeybekci, "Gün, birlik, beraberlik günüdür. Gün, dayanışma günüdür. Bütün siyasi partilerin, bütün görüşlerin, bütün düşüncelerin, eğer diyorsak ki 'Türkiye bizimdir', bu milletin birliği ve beraberliği önemlidir. Eğer diyorsak ki 'Bu vatan bölünmez, bu ülke, bu millet ilelebet var olacak', o zaman gelin kol kola girelim. Gelin, omuz omuza olalım. Bu hastalıkların tamamından ancak böyle kurtulabiliriz" görüşünü paylaştı.

Seçim güvenliği tartışmaları 

Patlamanın canlı bomba tarafından gerçekleştirilmesi olasılığının yüksek olduğunu belirten Zeybekci, "Bunun kesin sonuçları ortaya çıkacak. Canlı bomba olma yönündeki olasılığı yüksek. Öyle bir şey olduğunda emniyet teşkilatımız, güvenlik güçlerimiz, bunun kimliğiyle de çok önemli tespitlerde bulunacaklardır" dedi.

Bakan Zeybekci, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sandık güvenliği, seçim güvenliğiyle ilgili gereği en üst seviyede yapılacak, seçim güvenliğini etkilemeyecektir. Yani 1 Kasım seçimlerde, ülkenin siyasi ve ekonomik istikrarıyla ilgili çok güçlü görüntüler ve emareler ortaya çıkmaya başladığında, bunun böyle olmasını istemeyen bir istek ve böyle bir talep bu. 'Türkiye'de ekonomik ve siyasi istikrar olmasın, 1 Kasım seçimlerinde böyle bir sonuç ortaya çıkmasın' diye yapılan bir saldırı olarak düşünüyorum. Bunun 7 Haziran seçimlerinden önce bir yerlerde yapılan miting ve toplantılara yapılan saldırılarla benzerlikleri vardır" 

Muhabir: İbrahim Süzer

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın